Home > Reisbestemmingen > Europa > Rome, de geschiedenisrijke stad die je moet bezoeken!
Rome Stedentrip

Rome, de geschiedenisrijke stad die je moet bezoeken!

Rome, de hoofdstad van Italië. De stad met vele historische bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis van het Romeinse Rijk. Dagelijks wordt de stad bezocht door duizenden bezoekers. Wil je weten waarom? Lees dan verder wat Rome allemaal te bieden heeft.

Bezienswaardigheden

Rome kenmerkt zich onder andere door het Colosseum, dat zich in het centrum van de stad bevind. Vroeger werden er bloederige gevechten gehouden in het Colosseum waar gladiatoren, leeuwen en criminelen vochten om leven of dood. Het is een prachtig bouwwerk om te zien. In het museum vind je nog veel meer informatie over de geschiedenis van de stad en het bouwwerk.

In het voormalige Romeinse centrum zijn resten te bewonderen uit een periode waarin de stad zich ontpopte tot een wereldstad. Het Forum Romanum. Er werden toespraken, verkiezingen, festiviteiten en andere openbare bekendmakingen met het volk gedeeld. Het park dient nu als archeologisch park voor toeristen en is tegen een betaling te bezoeken. Zeker een aanrader omdat het erg indrukwekkend is!

Het Piazza di Spagna plein is één van de bekendste pleinen. Het heeft een zeer prominente plaats tussen ‘de Heilige Stoel’ en de zetel van de ambassade van Spanje. Het plein ligt onderaan de prachtige Spaanse trappen, die zeker een bezoekje waard zijn. De Spaanse trappen zorgen er hedendaags voor dat zowel de Romeinen als de toeristen een plekje hebben om tot rust te komen.

Het Pantheon is een 2000 jaar oud bouwwerk dat nog in goede staat verkeerd. Het is een paar keer opzettelijk beschadigd door de plunderingen van die tijd. Tot op de dag van vandaag weet niemand precies te vertellen waar het gebouw voor werd gebruikt. Men denkt voornamelijk dat het diende als tempel. De fontein in het midden van het plein voor het Pantheon wordt het Piazza della Rotonda genoemd.

Tips

Van plan om veel musea te bezoeken? Koop dan een Roma pass! Deze pas biedt toegang tot 42 musea, is 3 dagen geldig en zorgt ervoor dat je niet in de rij hoeft te staan. De Roma pass geeft gratis toegang tot de eerste 2 musea of bezienswaardigheden die je bezoekt. Na de bezoeken vormt de pas als kortingsmiddel. Met de Roma pass mag je ook gebruikmaken van de bus, metro en de spoorlijnen. Wat nog extra handig is, is dat je de pas, een gids voor Rome en een nieuwsfolder krijgt. In de folder staat bijvoorbeeld informatie over actuele evenementen, kortingen en speciale acties rondom dans, theater, kunst et cetera.

Op de site www.ticketbar.eu zijn veel kortingskaartjes en ‘skip the line’ kaartjes verkrijgbaar. Ook kun je hier naast musea en andere bezienswaardigheden fietstours, stadsexcursies, rondleidingen en dergelijke boeken.

Winkelen

When in Rome…wil je natuurlijk ook eventjes kunnen winkelen. Dit kan heel goed in één van de bekendste winkelstraten van Rome. De Via del Corso staat bekend om zijn lange winkelstraat van 1,5 km. Hier vind je de bekende grote winkelketens. Heb je een wat hoger budget of wil je even een kijkje nemen in een chique winkelstraat? Ga dan naar Via dei Condotti. In deze straat vind je de duurste merken zoals: Cartier, Dior, Gucci, Chanel en ga zo maar door…

Een minder bekend straatje, maar wat zeker de moeite waard is, is Via Cola di Rienzo. Het straatje ligt vlak bij de Vaticaan. In de straat vind je veel verschillende winkels, naast de bekende ook boetiekjes, boekhandels en delicatessenwinkels.

Je kan er ook voor kiezen om naar een markt te gaan, denk dan aan de Porta Portese. Dit is een vlooienmarkt die elke zondag plaatsvind. Het is een grote rommelmarkt waar je vooral veel vintage kleding en antiek kan scoren!

 

Wij wensen je veel plezier en hopen dat je net zo kunt genieten van de geschiedenis als wij!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Handige en leuke tips! Zeker de Roma pass is een ieder aan te raden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*