Home > Reis thema's > Actieve reizen > Fietsvakantie rondom Venetië
fietsvakantie-italie

Fietsvakantie rondom Venetië

Italië is een prachtig land om op vakantie te gaan en vooral Venetië, Rome, Milaan en Florence zijn zeer bekende steden. We zijn vaak gewend met het vliegtuig of de auto te gaan. Maar ga eens een keer met de fiets en ontdek Italië op een andere manier! In dit artikel staat een voorbeeld fietsvakantie rondom Venetië.

De start van je reis

De start van je reis zal in de stad Galzignano plaatsvinden. Er kan gekozen worden om per taxi van Venetie Airport naar Galzignano te reizen, dit duurt zo’n 45 minuten (de afstand is 65 km). Vanuit hier kun je natuurlijk ook al gelijk de fiets pakken! In Galzignano kun je een grote hoeveelheid aan prachtige verblijven vinden om je reis rustig aan te beginnen. In de omgeving is wijd uitgestrekte natuur te zien, je kunt er golven, maar ook genieten van de zwembaden, spa’s en luxe in één van de vele resorts.

Vervolgens zet je je reis voort naar Battaglia Terme waar je de Castello del Catajo kan bezoeken. Dit is een patriciërswoning, gebouwd in 1573, nabij gelegen de plaats Battaglia Terme. Het museum genaamd: Museo della Navigazione Fluviale di Battaglia Terme mag je ook zeker niet missen! Battaglia is een stad die altijd verbonden is met water en mede daarom was het vroeger een handelsstad. In het museum kun je een verzameling van materialen zien met veel informatie over de industriële geschiedenis van deze stad.

In Fanzolo kun je de Villa Emo bezoeken. Het klinkt misschien niet als een leuke bezienswaardigheid maar dat is het zeker wel! De villa is rond je jaren 1550-1565 gebouwd en is dus een zeer oud gebouw dat echter wel in goede staat is. De oude villa staat ook op de UNESCO Werelderfgoed lijst.

Het Santuario della Madonna del Caravaggio di Fanzolo di Vedelago is een heiligdom gelegen op de heuvels van Treviso. De kerk kent een lange geschiedenis, dus bij deze ontdek ze! Daarnaast is het landschap rondom ook adembenemend mooi om te zien, neem dit zeker mee tijdens je fietsvakantie.

Arquà Petrarca

In de buurt van Arquà Petrarca vindt je het Prato Della Valle plein. Een enorm plein in het zuiden van Padua, het plein is prachtig en volledig omringd door water. De vorm is er niet zomaar gekomen, dit is zo omdat er vroeger een Romeinse Arena stond. Erg tof om te zien dat die vorm op deze manier omgebouwd is tot een plein. Als je je reis goed plant zorg dat je dan op zaterdag dit plein bezoekt, dan is er altijd een plein vullende markt met allerlei leuke snuisterijtjes.

Het justitiepaleis: Palazzo della Ragione dat ligt tussen Piazza Delle Erbe en Piazza dei Signori is altijd al een belangrijk gebouw geweest. Het heeft meerdere politieke en bestuurlijke beslissingen gemaakt die bepalend waren voor de gang van zaken in de stad. Als je toch in de buurt bent ga dan zeker naar Caffè Pedrocchi. Dit is een zeer bekend cafe dat zich vroeger kenmerkte door de vers gebrouwen koffie. Nu is het altijd op eigen tijden geopend, waarvan vaak tot laat. Daarnaast is het een leuk gebouw om te zien en is het vanbinnen ook super mooi ingericht.

Halfway there…

Vanuit Arquà Petrarca trek je door naar Valsanzibio, een plaats die vrij dicht bij Venetie ligt. Met mooi weer, wat het vaak is in Italie zouden wij zeker de Monumental Valsanzibio Garden aanraden. In het park zijn meerdere panelen geplaatst waar je informatie kan vinden over de indeling en bepaalde beelden. Bij de ingang krijg je ook een kaart mee met een plattegrond. Het complex is niet heel groot maar wel een rustige plek om even bij te komen van de vele kilometers die je al hebt afgelegd met de fiets. Zoals je kon lezen is deze plaats niet al te ver van Venetië, zo’n 55 km. Na deze paar dagen ben je al een meer gevorderde fietser en kun je op de boot naar Venetië bijkomen voordat je de stad gaat ontdekken.

route-fietsvakantie-italie

Na de eerste paar plaatsen zul je weer terugkeren in Battaglia Terme waar je, mocht je er niet aan toegekomen zijn, de Castello del Catajo en het Museo della Navigazione Fluviale di Battaglia Terme alsnog kunt bezoeken. Als je hier weer een dag rust hebt gepakt kun je naar de andere kant van de streek fietsen. Bijvoorbeeld naar Padua waar je de Scrovegni Chapel, de Basilica di Sant’Antonio en de Prato della Valle markt kan bezoeken. Vanuit hier kun je naar meerdere kleine plaatsen gaan zoals: Chiodare, Pontemanco, Bovolenta en Pontelongo.

Een belangrijke stad in het zuiden van de Laguna Veneta is Chioggia. Dit is een belangrijke vissersplaats met vele mooie havens. Het toerisme komt steeds meer op dus ontdek deze stad nu het nog redelijk rustig is! Vervolgens kun je naar Pellestrina gaan, een eiland dat zeer klein en compact is. Het is een heel ‘schattig’ stadje met veel kleine visserhuisjes in de vrolijkste kleuren.

Laatste dagen

Lido di Venezia is dé plek waar het filmfestival normaliter wordt gehouden. Vervolgens kun je in Sottomarina prachtige wandelingen maken over de pier. En kun je hier genieten van vele stranden om lekker rust te pakken en aan het kleurtje te werken. De stranden Spiaggia di Sottomarino Nord en Sud liggen het dichts bij het centrum en zijn zeer populair, ook onder niet toeristen. Galzignano zal naast je startpunt van de reis ook je eindpunt zijn.

Veel plezier in Italië en succes met de fietstochten!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*