Home > Reistips > Reistip: je woning onderhuren tijdens een lange reis
woning onderhuren tijdens lange reis

Reistip: je woning onderhuren tijdens een lange reis

Veel mensen geven aan dat wanneer ze de loterij zouden winnen, ze direct op een wereldreis zouden vertrekken. Niets is immers leuker dan de wereld te verkennen, nieuwe culturen te ontdekken en te relaxen op tropische stranden. Stiekem koesteren veel mensen de wens om te vluchten uit de dagelijkse sleur en voor langere tijd op reis te gaan. De wens om even te ontsnappen en zonder al te veel verantwoordelijkheden de wereld rond te reizen, leeft niet alleen onder jongeren. Ook steeds meer ouderen gaan op wereldreis. Zij zien hun pensionering als de ultieme kans om te ontdekken, te ervaren en te genieten. Maar wat doe je met alles wat je hier in Nederland hebt tijdens zo’n lange reis? Gooi je alles overboord of probeer je toch nog wat vastigheid te behouden? Soms is het slim om niet alles letterlijk vaarwel te zeggen voor je vertrekt. Wij leggen uit waarom het bijvoorbeeld erg verstandig kan zijn om je woning tijdelijk onder te verhuren.

Een nieuwe woning vinden is lastig

Zeker in de randstad wordt het steeds moeilijker om een goede woning te bemachtigen. Zowel de koop- als huurmarkt is redelijk oververhit geraakt. Dit maakt dat steeds meer reizigers hun woning graag willen aanhouden terwijl ze weg zijn uit Nederland. Je wilt immers niet thuiskomen en nergens kunnen wonen. Het aanhouden van je huis kan echter een kostbare aangelegenheid zijn. Het is daarom slim om te controleren of het is toegestaan je woning te verhuren. Zeker wanneer je een woning huurt is het, om problemen te voorkomen, nodig om zeker te weten dat onderhuur is toegestaan. Heb je groen licht gekregen? Maak de woning dan eerst verhuurproof. Verwijder dus alle persoonlijke spullen en zorg dat je breekbare objecten en kwetsbare meubels elders opslaat.

Het levert vaak extra inkomsten op

Wanneer je kiest voor onderhuur heb je niet alleen nog een woning als je terugkomt, het kan je ook extra inkomsten opleveren. Zeker in de grote steden zijn de huuropbrengsten vaak veel hoger dan de woonlasten. Hierdoor heb je een lekker extraatje op reis. Zeker wanneer je reist naar landen die goedkoper zijn dan Nederland kan dit erg gunstig uitpakken. Zo kunnen sommige reizigers die hun huis verhuren daardoor zelfs bijna kosteloos leven. Ideaal!

Er zijn genoeg huurders

Weet je zeker dat jij jouw woning mag onderhuren en heb je de woning geschikt gemaakt voor de verhuur? Dan rest nu alleen nog het zoeken van een huurder. Gelukkig zijn er veel mensen die graag voor korte duur een woning huren. Denk daarbij aan expats of buitenlandse studenten. Ook woningzoekende of mensen die willen proef samenwonen zullen geïnteresseerd zijn in jouw tijdelijke huurwoning. Die huurder heb je waarschijnlijk dus zo gevonden!

About Otto van der Laar

One comment

  1. Ik heb ook gemerkt dat het veel voordeel heeft wanneer je je woning tijdelijk verhuurt wanneer je gaat reizen. Naast de extra inkomsten is er ook iemand die op je huis past en je planten verzorgt! Ook zijn er inderdaad genoeg mensen die een tijdelijke woning zoeken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*