Home > Reisbestemmingen > Afrika > Lekker eten in Marrakech in de beste restaurants
restaurant-in-marrakech-uitzicht

Lekker eten in Marrakech in de beste restaurants

Marrakech is op dit moment dé stad om te zijn als het gaat om het verkennen van een nieuwe plek. Authenticiteit is een woord dat perfect aansluit bij de stad. Een bijzondere omgeving met cultuur, eigenzinnigheid en prachtig omliggende natuur. Naast het bewonderen van gebouwen en de natuur, is lekker eten ook een belangrijk deel van een vakantie of stedentrip. Daarom de 3 beste restaurants voor lekker eten in Marrakech op rijtje!

1. L’adresse Gueliz, Café & Restaurant

Goed eten heeft alles te maken met hoe lekker het eten is, maar dineren met een mooi uitzicht geeft net wat extra’s. Het Marrakech restaurant L’adresse, zit aan het bekende plein Jemaa El-Fnaa. Het mooiste is om aan te schuiven net voordat de zon ondergaat. Vanaf de tweede verdieping of het dakterras heb je dan een prachtig uitzicht op de zonsondergang. Je kunt zelfs eten op het balkon of een plekje bij de openslaande deuren uitkiezen. Het uitzicht wordt niet minder nadat de zon onder is, dus je zit daar helemaal prima. Op het Jemaa El-Fnaa staan enorm veel kraampjes met onder andere eten. Daardoor gaan mensen weer de straat op en gaan er overal lampjes aan, een heel gezellig aanzicht.

Je kunt er heerlijk Tajine eten met verschillende soorten gerechten en als toetje kiezen voor Marokkaanse specialiteiten. En voor de afdronk misschien een kopje Marokkaanse koffie of warme chocolademelk drinken. Houd er bij L’adresse wel rekening mee dat er  (zoals in bijna heel Marrakech) geen alcohol geschonken wordt en er binnen gerookt mag worden. Dus houd je hier totaal niet van of kun je er niet tegen dan is dit misschien niet de plek voor jou. Vind je dit niet erg dan is het een echte aanrader om een blik te werpen op die prachtige zonsondergang.

lekker-eten-in-marrakech-toetje

2. Le  Foundouk

Vind je het gezellig om wel een wijntje te drinken bij het avondeten? Dan is Le Foundouk een optie voor jou. Een heel mooi restaurant  gelegen in de Souks van de Medina. Er is veel mogelijk wat betreft eten, maar dus ook voor een wijntje. Le Foundouk heeft een dakterras waar je lekker kunt zitten wanneer het weer en de temperatuur het toelaten. Het is mogelijk om in een leuk soort van nisje te zitten aan een tafel voor 4 personen, wellicht dat je bij reserveren kunt vragen naar zo’n tafel als je met 3 of 4 personen bent. Je zit dan echt in een soort eigen hoekje wat het erg gezellig maakt.

Een Tajine is hier heerlijk voor zowel de vlees-eters als de vegetariërs. Als ik dan toch een tip mag geven, dan is de rabarber crème brûlée echt de topper van de avond die je als rabarber- of crème brûlée liefhebber eigenlijk niet mag missen!

3. Azar

Zit je gestationeerd in de Medina met jouw verblijf? Dan is het leuk om een kijkje buiten de Medina te nemen en bij een restaurant te gaan eten in het nieuwe gedeelte. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon gaan eten als je in het nieuwe gedeelte verblijft, want lekker eten in Marrakech wil je toch en dan maakt het eigenlijk niet uit waar je verblijft. Azar is namelijk ook een goed restaurant als je weer even iets anders wilt eten. Je kunt hier een lekkere Tajine bestellen, maar ook iets anders voor als je daar zin in hebt.

Naast het lekkere eten wordt er een buikdansshow gegeven en is er live muziek wat zorgt voor een enorm gezellige sfeer. Met als kers op de taart, kun je hier hét lekkerste dessert ooit bestellen en als toetje een waterpijp roken met verse ananas en munt. Al met al ga je vast en zeker een ontzettend leuke avond tegemoet bij Azar als je een avondje weggaat!

lekker-eten-in-marrakech-azar

Meer weten over restaurants in Marrakech?

Ben jij wel eens in Marrakech geweest? Het restaurant Azar behoort ook tot de Marrakech tips tijdens een stedentrip. Ben je het hiermee eens of heb je nog andere tips? Laat het weten in de reacties. Meer vragen over deze restaurants of eten in Marrakech? Stel ze ook in de comments! Of volg ons voor meer tips op Instagram, Facebook en Pinterest.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*