Home > Reistips > Hoe verzorg je je haar goed op vakantie?

Hoe verzorg je je haar goed op vakantie?

Heb je eindelijk vrij gekregen van werk en ben je van plan om een vakantie te plannen? Dan kun je beginnen met het zoeken naar een geschikte bestemming. De meeste mensen kiezen voor een warme bestemming waar ze heerlijk kunnen ontspannen en genieten. Lekker zwemmen in de zee en heerlijk ontspannen aan het strand, wie wil dat nou niet? Vergeet niet dat je jezelf moet verzorgen. Je huid en haar krijgen het zwaar te verduren op vakantie en dit komt vooral door de verandering in het weer. Daarnaast zorgt het zoute water van de zee en het chloor in zwembaden ervoor dat je haar beschadigd raakt. Haarverzorging is daarom erg belangrijk op vakantie en in dit artikel gaan we je daar mee helpen. Je hebt zo achteraf geen last van beschadigd haar en dat is natuurlijk wat je wilt.

Koop een shampoo van een hoge kwaliteit

Doordat het haar in contact komt met zout en chloor kan het beschadigd raken. Je wilt daarom voorkomen dat het zout en chloor langdurig in je haar blijft zitten. Met een shampoo van een hoge kwaliteit, kun je ervoor zorgen dat je het effectief uit je haar kunt verwijderen. Bij het gebruik van een shampoo van minder goede kwaliteit is de kans een stuk kleiner dat zout en chloor worden uitgewassen en kan het haar droger en stugger maken. Kérastase shampoo is de ideale oplossing en heeft ook een natuurlijke basis, zodat het de haren niet beschadigd. Wel is het van belang dat je de Kérastase shampoo gebruikt die past bij je haartype. Een shampoo gebruiken die bedoeld is voor het haartype dat je hebt, is meer effectief.

Zorg er wel voor dat je niet vaker dan drie keer per week je haren wast met shampoo. Dit kan je haar beschadigen en het kan er zelfs voor zorgen dat het nog droger wordt. Ga je toch het zoute water in of neem je een duik in het zwembad. Ga meteen daarna onder de douche en spoel je haar goed uit met ‘gewoon’ water.

Bescherm je haar tegen de zon

De zon is natuurlijk heerlijk en geheid dat je op vakantie veel in de zon te vinden bent. Je weet waarschijnlijk al dat zonlicht schadelijk kan zijn voor je huid, maar wist je al dat het schadelijk is voor je haren? UV-straling is namelijk ook schadelijk voor je haren en dit kan in sommige gevallen zorgen voor droog haar. Het is van belang dat je het haar gehydrateerd houdt met een conditioner. Daarnaast zijn er verschillende producten die je in het haar kunt smeren die dienen als uv-bescherming.

Heb je dun haar? Met dun haar kan het zonlicht eenvoudig je hoofdhuid bereiken, dit kan ervoor zorgen dat je hoofdhuid verbrandt. Een verbrande hoofdhuid is extra schadelijk voor je haar en dit beïnvloedt zelfs je haargroei. Je kunt natuurlijk niet zonnebrandcrème door je haren smeren, maar je kunt wel een hoofddeksel dragen.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*