Home > Reisbestemmingen > Europa > Nederland > 5 Locaties waar je heerlijk kan varen
Boot-huren

5 Locaties waar je heerlijk kan varen

Als de zon gaat schijnen is er niets lekkerder dan met een boot het water opgaan. Ga je dit jaar voor het eerst varen? Of wil je een keer een andere route varen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben namelijk de 5 mooiste plekken van Nederland om te varen voor je uitgezocht!

1.    De Elfstedenroute

Het is alweer bijna 25 jaar geleden toen de laatste Elfstedentocht werd gehouden. De route van 219 kilometer werd voor het laatst in 1997 gehouden. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot het vriest om deze route af te leggen. Je kan de route namelijk ook in de zomer afleggen door een boot te huren in Nederland. Als je de route in één keer door zou varen duurt het ongeveer 35 uur. Daarnaast heeft de route maar twee sluizen waardoor je over het algemeen dus aardig kan doorvaren. De route begint in Leeuwarden en eindigt in Bonkevaart.

2.    Het Nationaal Park de Biesbosch

In Noord-Brabant ligt het grootste natuurgebied van Nederland, namelijk het Nationaal park de Biesbosch. Het natuurgebied trekt jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers. Tijdens het varen kan je genieten van de natuur. Zo kan je er verschillende dieren aan de kant en in het water vinden. Wanneer je wat vroeger in de ochtend gaat kan je van alle rust geniet. Daarnaast kan je de natuur wakker zien worden en zelfs bevers tegenkomen.

3.    Het nationale park Alde Feanen

We gaan van het ene nationale park naar de andere. Het nationaal park Alde Feanen ligt in Friesland. Het park heeft een prachtig, uitgestrekt natuurgebied waar je van de natuur kan genieten. Je kan dit gebied gemakkelijk met de boot verkennen. In dit park kan je ook nog eens de Friese Big Five tegenkomen. Deze bestaat uit: otters, ooievaars, aalscholvers, roerdompen en reeën. Naast het huren van een boot kan je er ook voor kiezen om een kano te huren.

4.    Grachten in Amsterdam

Het is misschien wel een van de bekendste locaties om te varen, maar maakt het zeker niet minder prachtig. We hebben het dan natuurlijk over de grachten in Amsterdam. Op een zomerse dag is het heerlijk om een bootje te huren en de grachten langs te gaan. Hierbij kan je genieten van de historische huizen en gebouwen in Amsterdam. Je kan er zelfs voor kiezen om ergens van boord te gaan voor een lekker drankje of lunch.

5.    Giethoorn

Van de oude grachten gaan we naar de waterwegen tussen de boerderijen. Giethoorn is een dorp in Overijssel dat bekend staat om zijn waterwegen. Het is dus ideaal om er met de boot doorheen te varen. Je komt langs verschillende boerderijen en huizen. Daarnaast is er uiteraard ook veel natuur. Zo is er veel groen te zien en staat het vol met planten en bloemen.

Heb jij al zin gekregen in een dagje met de boot? Veel plezier vast!

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*