Home > Reis thema's > Actieve reizen > Laat je inspireren: 3 mooie kanotochten door Nederland
mooie kanotochten in Nederland

Laat je inspireren: 3 mooie kanotochten door Nederland

Kanotochten worden vaak gekoppeld aan het buitenland, met name in Frankrijk doet men dit vaak. Echter heeft Nederland op het gebied van kanoën ook diverse mooie tochten te bieden, zowel langs de natuur als door bekende mooie steden. Een kano huur je door middel van botenverhuur en vaak krijg je hierbij diverse routes aangereikt waaruit je kunt kiezen. Lees snel verder om alvast drie mooie kanotochten door Nederland te ontdekken!

1. Kanoroute Weerribben

Kanotochten in Nederland bieden je een mooie kijk op de natuur en behoort tot één van de leuke activiteiten in Nederland. Zo zijn de Weerribben in Wieden ook in het voorjaar en najaar een ideale plek voor een kanotocht. Tijdens deze tocht kom je langs een oeroud veengebied, waarin je een oase aan rust zal ontdekken. In de herfst is het kleurenpallet van de natuur prachtig om naar te kijken. Tijdens een tocht door de Weerribben in Wieden kun je ook een kreekje volgen (ook wel bekend als de Amazonekreek) met overhangende begroeiing; gelukkig zit je al laag in de kano! Naast de landschappen, kreekjes en wijde uitzichten, kun je ook een stukje langs de bewoonde wereld kanoën. Zo kom je uit op de Kalenberger Gracht: een doorgaande vaarroute van het gebied rondom Giethoorn. Er zijn enkele aanmeerplekken waar even uitgestapt kan worden voor een korte wandeling.

2. Nieuwkoopse plassen

Een tocht langs de Nieuwkoopse plassen brengt je in het Noorden, waar je langs de Grecht en de Oude rijn zal varen. Ben je op zoek naar een prachtige kanotocht met een hoge waardering voor rust en natuur? Dan is deze vaarroute ideaal! Deze tocht biedt veel afwisseling en mogelijkheden tot een redelijk korte tocht tot echte dagtochten (voor de liefhebbers). Door kleine slootjes in het rietland, over de plassen zelf en langs de bewoonde (bebouwde) wereld. Een tocht bij de Nieuwkoopse plassen biedt het allemaal! Er zijn enkele gemarkeerde aanlegplaatsen die bekend zijn als: Brampjesgat, Machinesloot en Schepegaten. Hier zijn ook voorzieningen aanwezig als dit tijdens de route benodigd is. De Nieuwkoopse plassen staan bekend om hun viswalhalla en hier krijg je dan ook de kans om diverse witsoorten, snoekbaarzen of karpers te vangen bijvoorbeeld.

3. Een kroegkanotocht langs Utrecht

In deze gezellige studentenstad kun je uiteraard ook kiezen voor een iets andere soort kanotocht dan die langs natuur en landschappen. Ga op kanokroegtocht in Utrecht! Ga een rondje langs de Oude Gracht en vaar door naar de Nieuwe Gracht waar je een heel ander aanzicht zal verkrijgen. De geschiedenis van de stad zal te zien zijn door deze tocht en door de mooie gebouwen raak jij niet uitgekeken! Dit is een korte kanotocht maar uiteraard zijn er tussendoor genoeg plekken om even uit te stappen en één van de vele terrassen een bezoekje te brengen. Uiteraard kun je ook een leuk dagje Amsterdam verrijken met een kanotocht.

Nederland heeft je ook veel te bieden op het gebied van kanotochten, naast bovenstaande voorbeelden zijn er nog veel meer mooie en gezellige tochten te ontdekken. Kies eens voor wat anders en boek een kanotocht langs de mooiste plekjes van Nederland!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*