Home > Reistips > 4 dingen die je niet moet vergeten als je op vakantie gaat
reistas vakantie

4 dingen die je niet moet vergeten als je op vakantie gaat

Of je nu voor een korte of langere periode op vakantie gaat, er zijn altijd een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Zo is het ook belangrijk om niks te vergeten en te zorgen voor een handige checklist bij vertrek. Wat je allemaal NIET moet vergeten voordat je op vakantie gaat? Daar lees je meer over in het artikel!

1. Stevige reistas/koffer

Op nummer één staat uiteraard een stevige reistas/koffer. Het is natuurlijk van belang dat jouw spullen heel blijven en goed zijn beschermd tijdens de reis. Als je op een lange reis bent kan het ook voorkomen dat je meerdere keren moet vliegen, in een bus moet zitten of vaak moet overstappen met de trein. Een stevige reistas/backpack of een koffer die tegen een stootje kan is dus zeker aan te raden!

2. Belangrijke documenten en pasjes

Enkele logische items die je absoluut niet moet vergeten op vakantie zijn; belangrijke documenten en pasjes. Hiermee wordt bedoeld: een paspoort, pinpas (internationaal), contant geld, zorgverzerkeringpas en dergelijke. Dit zijn logische dingen, maar kunnen tijdens de inpakstress weleens vergeten worden. Lees je goed in naar welk soort bestemming je afreist en of een creditcard of andere valuta benodigd is.

3. Wereldstekker

Let op vakantie goed op of je stekkers in de stopcontacten kunnen. Verstandig is om altijd een wereldstekker mee te nemen zodat je overal en nergens een telefoon, laptop, camera en zo verder, kunt opladen. Een wereldstekker koop je voor enkele euro’s en komt in veel gevallen goed van pas! Ook als je naar landen reist waar het niet benodigd is, raad ik je aan het mee te nemen, want wie weet waar je nog besluit heen te gaan…

4. EHBO kit

Ook ver van huis moet je altijd bepaalde veiligheidsmiddelen bij je hebben. Een goed hulpartikel op reis is de EHBO kit. In je EHBO kit kun je verschillende dingen inpakken. Zo kun je denken aan: paracetamol, tekentang, (blaren)pleisters, malariapillen, brandwondenzalf, gaas, tape en dergelijke. Zo ga je veilig op reis en ben je goed voorbereid voor enige ongelukken.

Maak voor vertrek een checklist zodat je niks meer kunt vergeten op vakantie. Maak een onderscheid tussen kleding, EHBO kit, opladers, entertainment en dergelijke. Vergeet vooral niet om heel veel plezier te hebben tijdens jouw vakantie!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Handige tips. Bedankt! De wereldstekker was ik anders vast vergeten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*