Home > Reistips > Veilig op reis? Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je niet bestolen wordt
hotelkluis om spullen op te bergen

Veilig op reis? Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je niet bestolen wordt

Er is niets zo vervelend als bestolen worden terwijl je op reis bent. Belangrijke documenten, een flinke smak geld of herinneringen die je zojuist hebt vastgelegd, zijn voorgoed kwijt. Voorkom dat je bestolen wordt terwijl je aan het reizen bent met onderstaande tips!

1. Hotelkluis

Ze zijn er niet voor niks; de hotelkluizen! Maak er gebruik van door je paspoort, portemonnee en belangrijke documenten en waardevolle spullen in te leggen. Een hotelkluis beschermt je waardevolle spullen tegen mogelijke inbrekers en onbetrouwbaar personeel. Inbrekers weten dat er in een hotel toeristen slapen, die vaak aardig wat centen en dure spullen bij zich hebben. Maak dus goed gebruik van de hotelkluis en voorkom dat je bestolen wordt!

2. Geen dure dingen in het zicht

Westerse spullen in het zicht houden is niet het slimste wat je kunt doen in sommige landen. In landen waar men het over het algemeen minder breed heeft, heeft het ‘te koop lopen’ met je dure spullen, soms nare gevolgen. Je vraagt de dieven als het ware om je te bestelen als je alle waardevolle spullen om je nek (camera), in je hand of in je rugtas meedraagt. Kijk dus uit met dure elektronica en sieraden, verstop deze, berg ze veilig op en/of laat ze thuis als je het niet nodig hebt.

Daarnaast moet je er uiteraard zelf voor zorgen dat jij je bezittingen niet uit het oog verliest. Draag zoveel mogelijk waardevolle spullen op je buik of zet ze op je schoot neer. In een oogwenk kunnen je spullen weg zijn, er zijn namelijk altijd dieven die uit zijn op jouw bezittingen.

3. Verdeel het geld

Het kan voorkomen dat je soms veel geld moet pinnen omdat er in de buurt niet veel pinautomaten staan, of dat je naar afgezonderde plekken afreist. Dan loop je dus rond met een smak geld; niet erg prettig als je juist nu bestolen wordt… Verdeel je geld dus over meerdere plekken om je veilige reis voor te kunnen zetten. Zo kun je geld over twee broekzakken verdelen, een rugtas, verborgen (jas)zak en zo verder. Wees creatief en maak het de dieven zo moeilijk mogelijk.

4. Vermijd openbare hotspots

Het klinkt heel fijn om een plek te hebben waar jij, hoever je ook van huis bent, lekker gratis kunt internetten. Toch is dit niet de meest verstandige keuze die je kunt maken! Vaak gebruik je internet om even door je mail te gaan, contact op te nemen met je vrienden en familie, maar ook om je reissaldo eens te checken. Dit is nou net hetgeen waar criminelen naar op zoek zijn. Zij kunnen zodra je verbinding maakt jouw gebruikersnamen en wachtwoorden achterhalen.

5. Thuisfront

Uiteraard is het ook handig om voordat je op vakantie gaat enkele maatregelen te treffen. Ga je voor een langere tijd op reis? Zorg er dan voor dat iemand zo nu en dan even je huis controleert op inbraaksporen, de post weghaalt om het er bewoond uit te laten zien en af en toe even met het gordijn speelt en wat kranten openlegt op tafel. Het is soms al voldoende om een huis er bewoond uit te laten zien om ook te voorkomen dat je thuis niet bestolen wordt. Lichten met tijdschakelaars kunnen hier ook een grote rol in spelen.

Veel succes met de voorbereidingen en een fijne, maar vooral ook veilige reis toegewenst!

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

3 comments

  1. Bedankt voor de tips! Sinds ik op mijn zestiende eens in de bekende Parijse metro beroofd ben van mijn portemonnee ben ik altijd extreem op m’n hoede, maar je kan echt nooit te voorzichtig zijn. Mijn verlovingsring laat ik in ieder geval thuis als ik eind volgende maand naar Mexico op vakantie ga.

  2. Zeer nuttige tips, bedankt! Bij sommige heb ik zelf nog nooit bij stil gestaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*