Home > Reis inspiratie > 7 lekkernijen die je mee moet nemen op wereldreis
lekkernijen meenemen op wereldreis

7 lekkernijen die je mee moet nemen op wereldreis

Wanneer je een wereldreis gepland hebt staan, kan het soms fijn zijn om ook iets van thuis bij je te hebben. Denk aan lekkernijen die je doen herinneren aan thuis en waar je stiekem niet zonder kan. Ik heb een aantal lekkernijen voor je op een rijtje gezet om optimaal te kunnen genieten van je wereldreis.

1. Speculaaspoppen

Een typisch Nederlandse koek is de speculaaspop. Heerlijk om mee te nemen en van te genieten tijdens je wereldreis. De speculaaspoppen zal je namelijk niet gauw tegenkomen in een ander land. Het is zeker, als je richting december nog op reis bent, een lekkernij die je moet meenemen!

2. Pannenkoeken(mix)

Pannenkoeken heb je in andere landen ook, maar de versie en variatie zoals je die in Nederland kent, zal je niet snel vinden! Onze heerlijke dunne pannenkoeken kun je in kant-en-klare verpakking meenemen of in de vorm van een pannenkoekenmix. Dit is lang houdbaar en je kunt er ter plekke heerlijke verse pannenkoeken mee bakken. Koop in het land van bestemming appels, spek en kaas (of wat je wilt) en geniet ervan!

3. Stroopwafels

Als je nog plek hebt in je backpack, moet je uiteraard stroopwafels meenemen op wereldreis!  De Nederlandse stroopwafel is erg populair bij buitenlanders, wanneer zij kennismaken met deze lekkernij in Nederland. Uiteraard zijn wij Nederlanders er ook dol op en lusten wij het graag bij een kopje koffie of thee. Een lekkernij die dus eigenlijk onmisbaar is tijdens je lange reis. Wil je hem vers laten ogen? Kijk dan of je de stroopwafel kort kunt opwarmen in een magnetron voor heerlijke zachte warme stroop.

4. Drop

Een lekkernij die niet erg populair is bij buitenlanders is drop. Wij Nederlanders houden ervan! Zoet, zout of zelfs dubbelzout gaat er bij ons goed in. Drop is erg gemakkelijk mee te nemen en is lang houdbaar, ideaal dus om mee te nemen. Drop kun je vaak ook in kleine meeneemverpakkingen kopen, zo kun je een diversiteit aan drop meenemen, zonder dat jij je hele backpack gelijk volstopt.

5. Rookworst

Vele Nederlanders zijn verzot op stamppot en erwtensoep bijvoorbeeld. Een rookworst is hierbij natuurlijk onmisbaar. Verwacht niet dat je alle ingrediënten voor deze gerechten in het buitenland kunt vinden, maar geef er je eigen draai aan en/of geniet van een rookworst met lokale producten. Maak kennis met diverse groenten en kijk of je deze kunt combineren met aardappels, en stampen maar!

6. Ontbijtkoek

Een ander typisch Nederlands ontbijt, of tussendoortje is ontbijtkoek. Dit wordt vaak gegeten bij een bakje koffie of thee, maar ook als tussendoortje tussen het ontbijt en de lunch. Een ongeopend pak ontbijtkoek is voor langere tijd houdbaar. Heb je dit eenmaal opengemaakt, dan moet je het redelijk snel opeten om een droge koek te voorkomen. Ik ga er namelijk niet vanuit dat je een bewaarblik meeneemt in je backpack…

7. Pindakaas

Tot slot één van de meest populaire lekkernijen in Nederland: pindakaas. Pindakaas is er met stukjes, zonder stukjes, extra romig of juist heel puur. Kijk welke soort jij het lekkerst vindt en geniet een langere periode van je pindakaas op wereldreis. Pindakaas is lekker op de boterham, een cracker of bij je pannenkoek misschien.

Uiteraard is het aan te raden om vooral ook op wereldreis te genieten van allerlei soorten lekkernijen en lokale producten. Eten vanuit huis meenemen mag natuurlijk ook altijd! Kies een paar lekkernijen die enige tijd houdbaar zijn en geniet ervan tijdens je geweldige reis!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*