Home > Reis thema's > Verre reizen > Deze 4 landen mag je zeker niet overslaan als je op wereldreis gaat
wereldreis rondreis china

Deze 4 landen mag je zeker niet overslaan als je op wereldreis gaat

Wanneer je van plan bent om op wereldreis te gaan, kan het kiezen van je route een hele klus zijn. Uiteraard ligt dit ook aan je budget, de tijd die je hebt om te reizen en het gevoel dat je hebt bij bepaalde landen. Om je een handje te helpen, hebben wij een lijstje gemaakt van landen die je zeker niet mag overslaan tijdens je wereldreis. Lees dus snel verder!

1. China

Rondreizen in China is een goede toevoeging aan je wereldreis. In China is de Chinese muur niet te missen, dus daar moet zeker een bezoekje naartoe gepland worden. Daarnaast is de cultuur zeer interessant en niet te vergelijken met Nederland. Hier maak je dingen mee en eet je wat je thuis nooit zal eten of meemaken. Eenmaal reizend door China, staat Tibet ook bij veel reizigers op hun lijstje. Wanneer het budget het toelaat is een bezoek aan de wereldstad Hongkong of Beijing ook een must! Houd er wel rekening mee dat niet iedereen Engels spreekt en het letterlijk een drukte van jewelste is. Kan je hier echt niet tegen? Dan raden wij je deze populaire bestemming af!

 2. Australië

In een land als dit kun jij je wel weken of zelfs maanden vermaken. Mede dankzij de ongerepte natuur en grote afstanden kan je hier veel tijd ‘kwijt’ zijn; zeker als je verschillende plekken van het land wilt zien. Het is een duur land, dus houd hier rekening mee of zoek een baantje voor tussendoor. Dat doet eigenlijk iedere reiziger omdat een werkvisum krijgen erg makkelijk is en je overal op boerderijen en in bars aan de slag kan. In Australië is een camera om vakantie herinneringen vast te leggen zeker niet overbodig! Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan: Bondi Beach, Sydney, The Great Ocean Road en The Blue Mountains. In mijn artikel met hoogtepunten in Australië staan nog meer tips over Australië.

3. Thailand

Een land dat uiteraard niet mag ontbreken is Thailand. Een zeer populair backpackland door de prachtige uitzichten, interessante cultuur en lage prijzen. Het is een land dat door vele andere reizigers wordt bezocht en is daarom zeer veilig. Er zijn tal van overnachtingsplekken en excursies beschikbaar. Eenmaal in Thailand kan je de volgende dingen bezoeken: Bangkok, een rijstplantage in Loei en/of eilandhoppen naar Kok Phangan en Koh Samui bijvoorbeeld. Geniet in dit land vooral van de gastvrijheid, het heerlijke eten en ongerepte natuur.

4. Marokko

Een land dat steeds populairder wordt, en absoluut niet mag ontbreken tijdens jouw wereldreis, is Marokko. De meest populaire bestemming in Marokko is Marrakech. Niet geheel onverwachts, want er valt hier namelijk veel te beleven. Zo kan je naar de Souks in Marrakech, quad rijden naar een palmoase en een kamelentocht maken naar de woestijn. Naast het populaire Marrakech heeft Marokko nog veel meer te bieden, zoals: Casablanca en de strandplaats Agadir. Houd er rekening mee dat je niet met de meest blote jurkjes kan rondlopen uit respect voor de cultuur.

Geniet van je wereldreis door de meest prachtige landen van de wereld. Snuif de cultuur, proef het lekkere eten en vergeet niet wat plaatjes te schieten als herinneringen aan je reis!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*