Home > Reistips > 5 mogelijkheden voor het vastleggen van je vakantieherinneringen
vakantieherinneringen vastleggen op verschillende manieren

5 mogelijkheden voor het vastleggen van je vakantieherinneringen

Vakantieherinneringen behoren tot de meest waardevolle dingen in het leven. Iedereen wordt gelukkig bij het terugdenken aan die ene prachtige vakantie. Reden genoeg om die heerlijke vakantieherinneringen vast te leggen! Laat je inspireren door de originele ideeën hieronder!

1. Maak gebruik van een lijst

En dan bedoelen we niet een standaard fotolijstje, maar een schilderlijst. Hierbij komt het glas een paar centimeter naar voren, wat ruimte geeft om geen foto’s in het lijstje te stoppen maar voorwerpen! Denk aan zand en schelpen van dat prachtige strand waar je regelmatig te vinden was op jouw vakantie.

2. Huur een photobooth

Wat erg leuk en origineel is, is het huren van een photobooth. Zo kun je op elke locatie die je maar wilt een fotohokje laten plaatsen. Het is zelfs mogelijk om een greenscreen te huren. Dat maakt het mogelijk om elke mogelijke omgeving te projecteren op de achtergrond en zelf op de voorgrond te staan. Projecteer bijvoorbeeld bepaalde herinneringen van jouw vakantie op de achtergrond.  Een photobooth is leuk voor hele originele foto’s waarin je jouw creativiteit kwijt kunt.

3. Je eigen magazine

We staan tegenwoordig nooit meer ‘uit’. Met alle online mogelijkheden komt er nooit een einde aan alle informatie. Maar de kracht van een magazine is dat het een kop en een staart heeft; een duidelijk einde dus. Dat geeft rust. Mede daarom is het een prachtige manier om jouw vakantieherinneringen in te verwerken. Een fotoboek heeft iedereen natuurlijk wel eerder laten maken. Maar een eigen magazine met daarin jouw dierbare vakantieherinneringen is een stuk mooier en ook nog eens veel handzamer!

4. Herinneringen in een speciale doos

Stel, je bent wezen backpacken in Vietnam. Met zo’n verre reis komen veel dierbare vakantieherinneringen kijken. Iedereen kent die prachtige houten kistjes die de plaatselijke groenteboer ook gebruikt. Haal zo’n kistje in huis, beschilder het met de naam van je bestemming en maak er een speciale vakantiedoos van waarin je dierbare herinneringen stopt. Dit staat niet alleen heel leuk in je huis, maar is tegelijkertijd een opgeruimde manier om je vakantieherinneringen te bewaren.

5. Maak een reisdagboek

Net even wat anders dan een normaal fotoboek is het maken van een reisdagboek. Zo kun je elk detail van je reis vastleggen. Tegenwoordig heb je hier handige apps voor, waarbij je de leukste foto’s en verhaaltjes per dag kunt toevoegen zodat je aan het einde van je reis een prachtig reisdagboek hebt!

Met bovenstaande ideeën verleng je jouw reis nog even en geniet je extra lang van alle gemaakte herinneringen!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Leuke tips voor het vastleggen van vakantieherinneringen. Ik vind het erg leuk om alle foto’s van mijn vakantie op te slaan en later terug te bekijken. Toch ben ik elke keer op zoek naar leuke tips om de foto’s op een creatieve manier te gebruiken. Het maken van een eigen magazine vind ik erg leuk! Misschien ga ik die eens maken als ik tijd heb 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*