Home > Reisbestemmingen > Zuid-Amerika > Dit heeft het land Ecuador jou te bieden!
Het land Ecuador om naar te reizen

Dit heeft het land Ecuador jou te bieden!

Ecuador is een van de kleinere landen in Zuid-Amerika, maar ook een van de mooiste landen! Mensen die graag avocado eten weten wellicht dat Ecuador hofleverancier is. Maar Ecuador kent nog veel meer moois. Het land ligt precies op de evenaar en kent veel mooie natuur met bijbehorende vergezichten, mooie dorpjes en wordt nog bewoond door traditionele volksstammen. In dit artikel nemen we je voor even mee naar dit prachtige land en laten we je zien wat Ecuador jou te bieden heeft!

Outdoor en ontspanning

Eén van de toeristische trekpleisters van Ecuador is de plaats Baños. Dat komt omdat je hier veel spectaculaire outdoor activiteiten kunt doen, zoals raften, mountainbiken en wandelingen in de jungle. Naast deze inspannende outdoor activiteiten kun je er echter ook heerlijk ontspannen. Baños staat namelijk ook bekend om haar baden. Je kunt er na een dag vol activiteiten heerlijk tot rust komen met massages, sauna’s en spa’s.

Grote stad met uitzicht

In Nederland willen we allemaal in de grote stad wonen. Toch is niet iedereen is er dol op, maar het kan wel een zeer bijzondere ervaring zijn om een stad van flinke omvang te bezoeken. Zo ook in Ecuador. De stad Quito, gelegen op 2800 meter hoogte, wordt door veel toeristen bezocht.  Voordeel van deze stad is dat je ook heel gemakkelijk de rust op kunt zoeken van de natuur. Zo liggen er in de omgeving van de stad vulkanen die je kunt beklimmen. Een prachtige ervaring!

De Cotopaxi vulkaan

We verlaten de stad Quito, want op een paar uur rijden ligt de Secret Garden. Die Secret Garden bestaat uit een aantal kleine houten huisjes, met een klein boerderijtje te midden van deze huisjes. Hier kun je verblijven tussen de eigenaren van de huisjes, lama’s, honden en paarden. En dat kan op een bijzondere manier! In heuse hobbit-huisjes, privé cabins of dorms. Vanuit de Secret Garden kun je hiken over bergen, paardrijden of mountainbiken door de omgeving of als spektakelstuk de Cotopaxi vulkaan beklimmen!

Hoogvlaktes

Een andere grote stad die de moeite is om te bezoeken is Cuenca. De stad heeft een oud centrum met karakteristieke gebouwen. Maar misschien wel het allermooiste is de omgeving van de stad. Aan de rand van Cuenca liggen de hoogvlaktes; een schitterend gebied waar je prachtige wandelingen kunt maken. Bedenkt wel dat je je op 4000 meter hoogte bevindt, dus doe het rustig aan en neem warme kleding mee want het kan er zelfs vriezen. Ondanks dat is het zeer de moeite waard!

Redenen genoeg om Ecuador te bezoeken dus! Ben je nieuwsgierig naar Zuid-Amerika in zijn geheel, dan zijn er veel Zuid-Amerika vakantie tips te vinden. Tijd om reisplannen te maken!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*