Home > Reisbestemmingen > Afrika > 7 reisbestemmingen waar je direct je koffer voor wilt pakken
Top 7 bijzondere reisbestemmingen

7 reisbestemmingen waar je direct je koffer voor wilt pakken

Verre reisbestemmingen krijgen steeds meer de voorkeur, maar dit zijn dé reisbestemmingen waar je direct je koffer voor wilt pakken. Klaar voor de reiskriebels? Betreed dan dit lijstje…

1. Indonesië

Indonesië is een land dat bestaat uit de meeste eilanden. Hier vind je de witste en zwartste stranden, actiefste vulkanen, hoogste bergen en dichtste oerwouden. Indonesië heeft een fascinerende cultuur met vele verschillende talen en tempels. Er is een indrukwekkende mix van tropische, culturele en geografische afwisseling. De bevolking is erg vriendelijk en gastvrij, in Indonesië zul je je altijd thuis voelen.

2. Het Caribisch gebied

Het Caribisch gebied bestaat uit de Caribische zee en een groot aantal eilanden. De temperaturen komen er zelden onder de 20 graden Celcius, waardoor je in elk seizoen naar deze spectaculaire reisbestemming kunt reizen. De eilanden verschillen veel van elkaar, op sommige eilanden zijn luxe resorts en hotels gebouwd, anderen worden voornamelijk bezocht door natuurliefhebbers.

3. IJsland

Hoewel IJsland geen bestemming is voor zonzoekers, is het wel één van de populaire reisbestemmingen waar een groot deel van de Nederlanders een keer naartoe wil. De ruige natuur, de excentrieke natuurverschijnselen en aparte landschappen zijn kenmerkend voor IJsland. Het is de enige plek ter wereld waar je kan lopen door de breuklijn, die aan geen van de continenten toebehoort.

4. Nieuw-Zeeland

Over populaire reisbestemmingen gesproken: op vakantie naar Nieuw-Zeeland is een vakantie om nooit te vergeten. De diversiteit in landschap is er enorm. In het noorden tref je verlaten stranden, baaien en heuvellandschap. In het zuiden kom je het regenwoud tegen van het Abel Tasman National Park, maar vind je bijvoorbeeld ook gletsjers. Het is ook een perfecte reisbestemming voor het spotten van walvissen en dolfijnen. Voel je die reiskriebels al?

5. Canada

Voor natuurliefhebbers is Canada één van de meest populaire reisbestemmingen. Canada is qua natuur één van de mooiste landen te wereld. Hier vind je adembenemende berggebieden, prachtige meren, prairies, dichte wouden en aangrijpende oceaankusten. Canada kent ook mooie steden zoals Vancouver, Montréal en Toronto. Breng ook eens een bezoekje aan de vele nationale parken, waar je een grote kans hebt om wildlife te spotten.

6. Zuid-Afrika

Voor echte avonturiers is Zuid-Afrika één van de meest populaire reisbestemmingen. Zuid-Afrika staat bekend om de vele safarireizen om te speuren naar leeuwen, olifanten en giraffen, terwijl de hyena’s voor je auto langs lopen. In dit mooie land kun je ook op bootsafari voor walvissen en nijlpaarden. Beleef de rijke cultuur van Zuid-Afrika! Slapen doe je natuurlijk in traditionele huizen.

7. Peru

Een reis in Zuid-Amerika is niet compleet zonder Peru als reisbestemming. Hier vind je inheemse culturen in het tropische amazonewoud. Ervaar de fascinerende cultuur van indianen en de prachtige natuur. Met een trektocht kom je langs alle highlights van Peru.

NetEnt Spielautomaten & Casino Spiele on Vimeo

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*