Home > Reis inspiratie > 10 manieren om een verkeerde start van je vakantie te voorkomen
Zo voorkom je een verkeerde start van je vakantie

10 manieren om een verkeerde start van je vakantie te voorkomen

Vakanties zijn bedoeld om er even tussenuit te gaan. Om lekker te ontspannen, je zinnen te verzetten en actief te bewegen. Op vakantie heb je ineens alle tijd, in plaats van veel afspraken op een lange werkdag. Wanneer je een vakantie echter verkeerd start, kan dat invloed hebben op je hele vakantie. Hoe kun je zo’n gruwelvakantie voorkomen?

De voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek van te voren uit wat je wilt gaat doen op vakantie en stem dat met je reisgenoten af. Als je dat niet doet, kan een vakantie erg saai worden. Besluiteloosheid of twijfel kan stress onderling opleveren en dat is natuurlijk niet de bedoeling als je op vakantie gaat. Voorkom gedoe en spreek van tevoren je vakantieplannen duidelijk met elkaar af.

Sluit je werk af

Als je op je werk nog veel te doen hebt, ga je niet met een fijn gevoel op vakantie. Zorg er dus voor dat je werk af is of spreek af dat iemand jouw taken overneemt. Je voorkomt een heleboel stress door dit goed te regelen voor vertrek – niet alleen bij jezelf, maar ook bij je reisgenoten. En jullie willen allemaal met een gerust hart op vakantie, toch?

Controleer de auto

Natuurlijk kun je op de dag van vakantie gewoon de auto pakken, zoals altijd. Maar om problemen onderweg te voorkomen, kun je beter een extra check doen. Zit er bijvoorbeeld nog wel genoeg lucht in de banden? Je auto zal namelijk zwaarder beladen zijn en langdurig met een hoge snelheid rijden. Dit kan zorgen voor oververhitte banden of een klapband.

Controleer ook de koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en het oliepeil. En zorg ervoor dat de remmen het goed doen, want in bergachtige gebieden zul je regelmatig stilstaan op een helling.

Neem de tijd

Neem een paar dagen voordat je op vakantie gaat al vrij. Dit bespaart een hoop stress. Door die paar dagen extra vrij heb je nog genoeg tijd om het huis een schoonmaakbeurt te geven. Het is namelijk veel fijner als je van vakantie terugkomt en je huis lekker schoon en opgeruimd is.

De extra tijd voordat je op vakantie gaat kun je ook benutten door rustig alle spullen in te pakken. Je zult minder vergeten mee te nemen en gaat met een meer ontspannen gevoel op weg.

Papierwerk

Mensen die van zichzelf al heel georganiseerd werken, hoef je dit waarschijnlijk niet uit te leggen. Maar de meer chaotische of juist heel erg onbezorgde personen onder ons, maken zich niet zo druk om het papierwerk. Reispapieren (reserveringen van hotels, boardingpassen als je gaat vliegen, et cetera) zijn desondanks erg makkelijk om van te voren op orde te brengen en te printen.

Stop ze netjes in een mapje en leg ze op een handige plek, voor het geval je ze nodig hebt. Mocht er iets mis gaan, dan heb je telefoonnummers en adresgegevens direct bij de hand en hoef je dit bijv. niet nog op je telefoon op te zoeken.

Los conflicten van te voren op

Het is ontzettend vervelend om op vakantie te gaan terwijl je een conflict hebt. Dat kan zijn met een van je reisgenoten, maar ook met iemand van je werk of een familielid. Vanzelfsprekend is ruzie met je reisgenoot alles behalve wenselijk voor je vertrekt, maar ook een conflict met iemand die niet meegaat kan je vakantie beïnvloeden.

Je zal er op vakantie veel over nadenken en dat is niet de bedoeling voor een vakantie. Los dus conflicten op voordat je op vakantie gaat.

Moraal van dit verhaal? Met een goede voorbereiding kunnen jij en je reisgenoten een gruwelvakantie voorkomen en een (misschien wel letterlijk) vliegende start maken. Als je bovenstaande tips in ogenschouw neemt, ga je zeker weten ontspannen weg!

 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*