Home > Reisbestemmingen > Europa > De 15-punts checklist voor vakantie in eigen land
Checklist vakantie in eigen land

De 15-punts checklist voor vakantie in eigen land

Voor het vakantiegevoel hoef je niet altijd de grens over. Een vakantie in eigen land biedt ook genoeg leuks! Nederland heeft prachtige natuur, historische dorpjes en steden en leuke musea. Om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van ons kikkerlandje, hebben wij een checklist gemaakt.

Dit moet je regelen voor vertrek:

1. In een vakantie in eigen land moet je je kunnen legitimeren. Voor de check-in bij hotels is een identiteitskaart niet voldoende, dus neem altijd je paspoort mee op reis.

2. Ook voor een vakantie in eigen land kan een reisverzekering handig zijn. Zorg ervoor dat je reisverzekering voldoende dekking heeft. Als je vaker op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering goedkoper. Deze zijn ook geschikt voor een dagje uit.

3. Als je specifieke medicijnen nodig hebt, zoals insuline of sterke pijnstillers, kan je dit alleen halen op recept bij je eigen apotheek. Zorg voor voldoende voorraad om de vakantie in eigen land mee door te komen.

4. Neem naast je specifieke medicijnen, ook medicijnen mee voor veelvoorkomende kwaaltjes, zoals paracetamol en middelen tegen reisziekte. Altijd handig!

5. Heb je al iemand geregeld die voor de planten en de post zorgt? Het is handig om iemand te hebben die een beetje op het huis past. Vergeet niet om diegene een sleutel te geven. Geef ook je buren het telefoonnummer van deze persoon, zodat hij of zij gewaarschuwd kan worden als er iets aan het hand is.

6. Ook al is het een vakantie in eigen land: vergeet niet het adres van je verblijf op te schrijven en en zorg ervoor dat iemand weet waar je bent.

7. Zorg ervoor dat medische hulp binnen handbereik blijft. Houdt je zorgverzekeringspas in je portemonnee, samen met met telefoonnummers van je huisarts.

8. Bij een vakantie in eigen land heeft een smartphone nog gewoon internetbereik, neem dus alle nodige oplaadkabeltjes mee. Een oplader voor je camera is ook iets voor op je checklist.

9. Wees er zeker van dat je het kentekenbewijs en de papieren van de laatste APK bij de hand hebt. Je wilt natuurlijk niet helemaal naar huis rijden om deze te halen en de boete kan hoog zijn. Ook al is het een vakantie in eigen land.

10. Controleer voordat je gaat rijden of de bandenspanning van de auto goed is. Kijk gelijk even naar het oliepeil, de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Heb je ook het reservewiel bij je? En het nodige gereedschap?

11. In Nederland regent het vaak en onverwacht. Dat is nu eenmaal een nadeel van een vakantie in eigen land. Neem dus een paraplu en regenkleding mee.

12. Neem voor de kinderen speelgoed, eventueel luiers, drinkflesjes en een buggy mee. Laat ook een identiteitsplaatje maken met de naam van je kind, je telefoonnummer en het vakantieadres, zodat je kind teruggebracht kan worden wanneer het verdwaalt.

13. Natuurlijk is het logisch om kleding mee te nemen, maar als je uit eten gaat met het gezin is het ook goed om wat nette kleding mee te nemen voor speciale gelegenheden.

14. Neem een handige tas mee voor als je een stad gaat bezoeken. Zorg ervoor dat de tas goed dicht kan, zodat niemand, zonder dat je het merkt, je portemonnee eruit kan halen.

15. Nog een laatste tip: zet nooit op social media dat je op vakantie in eigen land gaat. Niet alleen je vrienden zijn hierin geïnteresseerd, maar ook mensen die nog wel een mooie televisie willen. Maak het inbrekers dus niet te makkelijk.

Dont be because you are totally safety with our 100 riskless money cover assure http://typemyessays.com In terms of peculiar information, whether you pee an significant head, then shuffling in the master text Inaddition, the finish of rating is borne out of the biggest job with American breeding now sooner than present teaching, credentials are presented as a typewrite of lettered reception allowing the holder a sealed vocation story

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*