Home > Reisbestemmingen > Europa > Quick guide: goedkope kampeervakantie voor vakantiegangers met weinig budget
Goedkope kampeervakantie in Europa

Quick guide: goedkope kampeervakantie voor vakantiegangers met weinig budget

Een goedkope kampeervakantie, kan dat? Ja, dat kan! Er zijn allerlei mogelijkheden om jouw vakantie zo goedkoop mogelijk te houden. En dat hoeft niet ten koste te gaan van de kwaliteit. Een goedkope kampeervakantie betekent bijvoorbeeld niet dat je per se in Nederland moet blijven of niet af en toe wat leuks kan gaan doen. Je moet alleen weten waar je op moet letten. Een overzicht van léuke, maar goedkope kampeervakanties.

Het land van bestemming

Het land van bestemming is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je met weinig budget op vakantie kunt. Landen als Tsjechië, Bulgarije, Slowakije en Polen staan bekend om hun lage overnachtingsprijzen. Maar ook andere diensten en producten zijn goedkoop in deze landen, denk bijvoorbeeld aan benzine, eten en drinken. Zo is het gemakkelijker om met een goedkope kampeervakantie toch nog veel luxe te krijgen. Vermijd liever dure landen als Noorwegen, Denemarken, Zweden en Zwitserland.

De campings

Oriënteer je niet alleen op het land van bestemming. Zoek op internet ook naar goedkope campings. Vaak zijn goedkope campings de wat kleinere kampeerterreinen, zonder luxe voorzieningen als een restaurant of zwembad. Een rivier of meertje in de buurt kan dit probleem gemakkelijk oplossen. Er zijn ook landen waar je vrij mag kamperen, maar daar zitten wel regels aan verbonden. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van die regels. Vrij kamperen geeft een gevoel van vrijheid en je komt vaak op de mooiste afgelegen plekjes terecht. Ideaal voor vakantiegangers die de rust opzoeken. En dan kan je goedkope kampeervakantie beginnen!

Elektriciteit

Een kampeervakantie kun je ook goedkoper maken door te besparen op elektriciteit. Het is vaak prima te doen om zonder een koelbox te kamperen. Laat ook een keer het gaskacheltje thuis en neem een extra dikke trui mee. Een kampeerplaats zonder stroom is een stuk goedkoper. Je telefoon of camera kun je opladen in de auto met behulp van een omvormer. Ook is vaak op campings wel een klein cafeetje waar je de telefoon kan opladen.

Eten en drinken

Het is zeker aan te raden om voordat je op vakantie gaat nog even in Nederland boodschappen te doen. Neem houdbaar eten mee, zoals bonen in blik en pasta. Hierdoor kun je op jouw goedkope kampeervakantie altijd wel een lekker maaltje maken als er geen goedkope supermarkt voorhanden is. Is er wel een goedkope supermarkt, let dan goed op de aanbiedingen en probeer de prijzen te vergelijken. Ook in het buitenland zijn er duurdere en goedkope supermarkten, zoek van te voren uit welke dit zijn.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*