Home > Reis thema's > Actieve reizen > Hoe plan je een sup board rondreis? 5 tips voor een succesvolle sup vakantie

Hoe plan je een sup board rondreis? 5 tips voor een succesvolle sup vakantie

Sinds een aantal jaar is het aanbod van sup-verhuur bedrijven in de wereld explosief gegroeid. Dit komt door de groeiende populariteit van de sport: het is best makkelijk te leren, erg ontspannend en er zijn talloze plekken in de wereld waar je kunt suppen. Wanneer je geen sup board wilt huren dan kun je eenvoudig jouw eigen sup board meenemen. Zo heb je ‘m altijd bij de hand en ben je daarom altijd in staat om even een uurtje te peddelen. Toch is het goed om jezelf goed voor te bereiden wanneer je op sup vakantie wil gaan. Wij geven je daarom vijf tips voor een succesvolle sup vakantie.

Reis licht

Wanneer je op sup vakantie gaat is het verstandig om licht te reizen en daar hoort ook een lichtgewicht sup boardbij. Sup boards zijn er niet alleen in verschillende types en formaten, maar ook in allerlei gewicht categorieën. Daarom is het verstandig om een lichtgewicht sup board mee te nemen die ook een comfortabele rugzak heeft. Wat het beste sup board qua gewicht is voor jou, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeur.

Onderzoek de overnachtingsplekken

Ja, echt. Overal in Nederland of in het buitenland zijn zat hotels, hostels of leuke Airbnb’s te vinden waar je kunt overnachten. Ook is het leuk om suppen te combineren met kamperen. De hedendaagse sup boards hebben grote bagagenetten waaronder je misschien wel een klein tentje en wat kleding kunt opbergen. Het is dan wel belangrijk om jouw sup route uit te stippelen langs campings of particuliere kampeerplekken.

Stippel je route van te voren uit

Een goede sup vakantie valt of staat met de juiste planning. Het is niet fijn wanneer je kriskras door een land tuft om ergens te kunnen suppenBouw het daarom verstandig op een maak een route door het land. Wanneer je bijvoorbeeld in Nederland op sup vakantie wilt kun je in Zeeland beginnen en vervolgens doorrijden naar de Zuid-Hollandse kust. Vervolgens kun je weer richting de grote steden als Amsterdam en Alkmaar rijden om door de grachten te suppen. Daarna kun je richting het noorden om door de rustige natuur te suppen zoals de mooie Friese wateren genaamd de Alde Feanen.

Kijk goed naar het weer van je land van bestemming

Daarnaast is het goed om te kijken naar het weer wanneer je op sup vakantie gaat. Suppen door de Noorse fjorden is fantastisch, maar wanneer het koud is en hard waait is het niet verstandig om dat in een t-shirt en zwembroek te doen. Ben je van plan om richting het zuiden te rijden ( Frankrijk, Spanje, Portugal bijvoorbeeld ) dan weet je dat in de lente en zomer de temperaturen flink oplopen. 

Bekijk online toffe sup routes

Lang leve het internet, want die staat boordevol verschillende sup routes in zowel Nederland als in het buitenland. Ook kun je bij verschillende organisaties kijken wat voor routes zij aanbieden zodat je hier inspiratie uit kunt halen. 

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*