Home > Reisbestemmingen > Europa > Husky rijden met een huskytocht in Nederland
huskytocht nederland

Husky rijden met een huskytocht in Nederland

Bij husky rijden denk je al snel aan Lapland, IJsland, Scandinavië of andere koude landen. Toch kun je ook in Nederland het gevoel van een husky sledehondentocht dichterbij halen. Natuurlijk is het wel iets anders dan in de gebieden waar het normaal gesproken wordt gedaan, maar het is toch een erg gave ervaring. Houd je van dieren, honden en ben je niet bang om je handen vies te maken? Dan is dit gegarandeerd een gouden dag uit in Nederland voor jou!

Zelf rijden bij een sledehondentocht

Je gaat naar het bos met een groep mensen die ook allemaal gaan hondensleeën. De husky honden worden door de eigenaar ook naar het bos gebracht. Daar aangekomen, help je de medewerkers om de honden aan de ketting te zetten. Ze krijgen eten en je mag volop kroelen met alle honden, want kroelen doen ze heel graag. Er is één ding dat ze nog veel liever doen: de slee voort trekken en dan heel hard rennen. Als de honden die achter gebleven zijn de slee terug horen komen, worden ze direct enthousiast en willen ze zo snel mogelijk weer aan de slee gekoppeld worden om te gaan rennen.

Als je met z’n tweeën bent, dan ga je samen een ronde maken. De één gaat op de quad achterop bij de eigenaar en de ander stuurt de honden. Halverwege ruil je van plek en zijn de rollen omgedraaid. Trek vooral oude kleren aan, want ze worden gegarandeerd vies. Zeker met regenachtig weer, want dan liggen er overal plassen en heel veel modder. Die modder spat op en je zit er helemaal onder. Daarnaast wordt je tijdens het kroelen met de honden nog viezer, want die zitten natuurlijk ook onder de blubber.


sledehondentocht-nederland

Husky slee rijden is voor iedereen

Ook voor kinderen of mensen met een beperking is het een ontzettend leuke activiteit. Ze gaan niet zelf rijden, maar de slee heeft voorin een zitplek voor hen. Zo kunnen ook zij genieten van het hondensleeën in Nederland. Het meest leuke aan deze activiteit is dat je niet alleen met de honden gaat sleeën, maar de honden ook mag verzorgen waardoor je echt lekker bezig bent met deze gezellige dieren. Een huskytocht Nederland is daardoor echt een speciale ervaring.

Let op: Je kunt niet het hele jaar door een sledehondentocht Nederland boeken.

Huskytocht in Nederland

Is het jouw droom om ooit in de sneeuw een huskytocht te maken? Dan is een sledehondentocht in Nederland alvast een heel leuk voorproefje! Lijkt het jou leuk om dit mee te maken of heb jij de tocht al eens gemaakt? Vertel ons in de reacties wat jij vind van deze huskytocht.

Wist je dat je ons ook kunt volgen op social media? Need to Travel zit namelijk ook op Instagram, Facebook en Pinterest. Daar delen we nieuwe informatie altijd als eerste.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

One comment

  1. Barbara Reijseger

    Dag,

    Waar zouden wij deze sledetocht kunnen doen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*