Home > Reis thema's > Backpacken > Backpacken in Azië? 3 dingen waar je rekening mee moet houden
backpacken door Azië

Backpacken in Azië? 3 dingen waar je rekening mee moet houden

Een reis door Azië is een onvergetelijke ervaring. De mensen zijn er onwijs vriendelijk en het reizen is over het algemeen veilig. Maar, het is niet altijd rozengeur en maneschijn! Vele beginnende backpackers worden alleen voorgelicht over de positive sides. In dit blog zul je behoed worden voor de minder leuke kanten en hoe je ermee om kunt gaan. Ben je van plan om te reizen voor een langere periode? Lees dan zeker even de onderstaande tips. Weet je nog niet waar je heen wilt? Dan hebben wij hier 4 tips voor mooie plaatsen in Azië.

Inentingen

Vaak weten mensen niet precies welke inentingen ze nodig hebben. Het aantal inentingen kan verschillen per gebied waar je reist. Voornamelijk wordt Hepatitis A en B, en DTP aangeraden. Houd er rekening mee dat je voor sommige inentingen vaker moet terugkomen dus maak je afspraak bij de GGD ruim van tevoren! Ben je van plan om veel in de buurt van dieren te komen? Dan wordt de inenting Rabiës aangeraden. Een beet van een dier die dit virus bevat kan namelijk dodelijk zijn!

2. Bedbugs

Als je iets niet wil tegenkomen in je bed, zijn het wel bedbugs. Yikes! Deze beestjes willen maar al te graag een beet van je nemen en de verschrikkelijke jeuk kan weken duren. Check vooral elke nacht je bed voor bedbugs. Ben je toch slachtoffer geworden en word je wakker in rode jeukende bulten? Dan is er ook een kans dat ze in je backpack zijn gekropen, en het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze beestjes meeneemt naar je volgende bestemming. In that case; was al je kleren op minimaal 60 graden of doe je backpack in een vuilniszak en houd deze 48 uur lang in de zon, dit overleven de bedbugs namelijk niet.

3. Diefstal

Ook in Azië kun je te maken krijgen met diefstal. Je kunt bijvoorbeeld te maken hebben met skimming waarbij criminelen jouw betaalkaartgegevens kunnen kopiëren op het moment dat jij een transactie verricht bij een betaalautomaat. Dit doen zij door middel van een apparaat dat de magnetische strip op de pas kan lezen en kopiëren. Probeer zoveel mogelijk geld te pinnen bij de bank en dek je pincode af wanneer je hem intoetst. Let ook op of het toetsenbord los zit, wellicht dat het skimmings apparatuur betreft. Een andere vorm van diefstal is “bag snatching” waarbij je (schouder)tas van je afgerukt wordt door langsrijdende motors. Probeer dit te voorkomen door bijvoorbeeld een heuptasje te dragen.
Benieuwd naar wat je nog meer moet weten? Bekijk ook deze dingen die je nooit verteld worden voor je reis in Azië.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*