Home > Reis thema's > Backpacken > Backpacken door Azië: 4 heerlijke gerechten die je geproefd moet hebben
gerechten die je moet proeven in azie

Backpacken door Azië: 4 heerlijke gerechten die je geproefd moet hebben

De Aziatische keuken kent een oneindige variatie in kleuren, geuren en smaken. Tijdens het backpacken door Azië kun je met een klein budget genieten van de meest heerlijke gerechten. Veelal worden deze verkocht als street food, bij kleine stalletjes op straat. Ga lekker zitten op een krukje en geniet van de verrassende smaken. Wij delen onze favoriete smaken van Azië met je.

1. Pad Thai in Thailand

Pad Thai is een van de bekendste gerechten van Azië. Als nationaal gerecht van Thailand kan de inhoud variëren afhankelijk van waar in het land je dit gerecht bestelt, maar over het algemeen bevat Pad Thai gebakken rijsnoedels, tofu en ei. De maaltijd wordt op smaak gebracht met tamarinde, dat veel gebruikt wordt in de Aziatische keuken, vissaus, knoflook, sjalotjes, chilipepers en gedroogde garnaaltjes. De finishing touch bestaat uit een garnering met geroosterde pinda’s. Een gerecht om je vingers bij af te likken, en gemakkelijk een keertje thuis klaar te maken met dit smaakvolle recept voor Pad Thai.

2. Banh Mi in Vietnam

De Banh Mi ziet er herkenbaar uit. Dit Vietnamese brood is namelijk gebaseerd op de Franse baguette en is door de Fransen geïntroduceerd tijdens de koloniale periode. Het broodje kan belegd worden met diverse ingrediënten maar de klassieke versie is belegd met paté, koude vleeswaren zoals bijvoorbeeld fricandeau, warm varkensvlees, verse komkommer, ingemaakte wortel en een garnering van koriander. Van buiten is het brood knapperig en aan de binnenkant lekker luchtig. Een lekkere en goedkope lunch waarvan je energie krijgt tijdens het backpacken in Vietnam.

3. Dal Bhat in Nepal

De Nepalese lokale keuken is redelijk beperkt en overal staat Dal Bhat op het menu. Dit geurige en vullende gerecht biedt de ideale maaltijd tijdens het hiken door de Himalaya. Dal Bhat bestaat in ieder geval uit gestoomde rijst, bhat, en linzensoep, dal. Hierbij wordt, afhankelijk van de regio waar je je bevindt, diverse groenten geserveerd en kip of vlees. Het is ook mogelijk om een vegetarische versie van het gerecht te bestellen.

4. Assam Laksa in Maleisië

Assam Laksa is een ware smaaksensatie. De geurende visnoedelsoep is afkomstig uit de regio Penang, maar is in het hele land een geliefd gerecht. De smaak bestaat uit een combinatie van pittig, zuur en fris. Brede noedels en vers gevangen gepocheerde vis worden gemengd met een verfrissende garnering van komkommer en mint. Soms wordt er ananas toegevoegd voor een verrassende zoete twist.

Wil je eenmaal thuis nog even in de reissfeer blijven en heb je geen zin om zelf de keuken in te duiken? Regel dan catering aan huis als je een feestje organiseert om te vieren dat je weer terug bent na het backpacken door Azië. Je ziet al je vrienden weer en samen kun je genieten van een lekker warm buffet zonder dat je de handen uit de mouwen hoeft te steken!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*