Home > Reis thema's > Backpacken > De beste 5 landen om te backpacken in Afrika
Backpacken Afrika

De beste 5 landen om te backpacken in Afrika

Afrika is een prachtig continent. Het bestaat uit maar liefst 54 onafhankelijke staten en dan nog een aantal onafhankelijke gebieden. Er valt hier zoveel te ontdekken. Ongerepte natuur, vriendelijke mensen, wilde dieren en compleet andere culturen. Dat maakt Afrika een ideale bestemming voor jouw volgende backpack avontuur. Maar naar welk land kun je het beste gaan als backpacker? Om je op weg te helpen, zetten wij 5 bestemmingen voor je op een rijtje die je zéker niet wil missen.

1.   Zuid-Afrika: de perfecte balans tussen cultuur en natuur

Wil je tijdens je reis zowel cultuur als natuur ontdekken? Dan is Zuid-Afrika een perfecte bestemming voor jou. Het land kent geweldige natuurgebieden, waarbij de Nationale Parken dé plek zijn om de ‘Big Five’ te spotten. Deze avonturen wissel je af met bezoekjes aan mooie steden, waarvan Kaapstad en Johannesburg de bekendste zijn. Daarnaast is de geschiedenis van het land erg interessant en leerzaam. Zuid-Afrika is een mooi land om te ontdekken met een groep, maar een individuele rondreis door Zuid-Afrika is ook goed te doen.

2.   Malawi: kom in contact met de locals

Malawi is een schitterend land met een vriendelijke bevolking. Niet voor niks wordt dit land ook wel het ‘warme hart van Afrika’ genoemd. Het land is nog niet heel erg ontdekt door toeristen. Juist daardoor is het een enorm avontuur om hier te backpacken. Hier maak je kennis met een rauw stukje Afrika.

3.   Marokko: dichtbij en toch ver weg

Als je wat dichter bij huis wil blijven, is Marokko een mooie bestemming om te gaan backpacken. Toch heb je, ondanks de kortere reistijd, direct het gevoel dat je in een compleet andere wereld terecht bent gekomen. Een tour door de Sahara is een onvergetelijke ervaring. Bovendien zijn de voorzieningen in dit land goed. Dit betekent ook dat je hier meer toeristen tegenkomt.

4.   Egypte: wonderbaarlijke geschiedenis en prachtige stranden

In Egypte zal je ook de nodige toeristen tegenkomen. Toch is dit zeker geen reden om het land links te laten liggen. De piramides zijn iets wat je ooit in je leven gezien moet hebben. Daarnaast is Egypte ook een perfect land om te gaan duiken. De onderwaterwereld is hier net zo verwonderlijk als wat je op het land ziet.

5.   Oeganda: safariparken zonder massatoerisme

Wil jij liever gaan backpacken in een land dat nog niet zo populair is onder toeristen? Dan is Oeganda een goede keuze. Je vindt hier schitterende safariparken, mooie meren en indrukwekkende bergen. Het beeld van het kenmerkende rode zand gecombineerd met de groene natuur zul je niet snel meer van je netvlies krijgen.

Afrika is een enorm divers continent, klaar om door jou ontdekt te worden. Houd er wel rekening mee dat reizen naar Afrika niet geheel zonder risico’s is. Check daarom altijd het reisadvies voor jouw gewenste bestemming bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Zo weet je precies waar je aan begint. Ook is het verstandig om altijd goed voorbereid op reis te gaan. Met deze tips bereid je jezelf goed voor op een reis naar Afrika. Welk land trekt jou het meeste?

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*