Home > Reis thema's > Champagnestreek bezoeken? Dit is wat je ervan mag verwachten
Tips champagnestreek

Champagnestreek bezoeken? Dit is wat je ervan mag verwachten

Ga je binnenkort een weekendje of zelfs een heerlijke week weg naar de Champagnestreek in Frankrijk? Oui oui, wij zijn très jaloers! Een goede fles champagne bestellen is natuurlijk héérlijk, maar dit haalt het niet bij een echte trip. Benieuwd wat je zoal van een bezoek aan de Champagnestreek kan verwachten? Wij vertellen je meer.

Bezoek aan de Champagnestreek en geniet van lekkere champagne

Dit is een beetje een open deur, maar natuurlijk wel een belangrijk onderdeel van een trip naar de Champagnestreek: lekkere champagne! In de Champagnestreek kun je een overweldigende hoeveelheid aan champagnekelders bezoeken en deelnemen aan heerlijke champagneproeverijen. Van sprankelende Bruts tot coole Cuvées, de Champagnestreek heeft het allemaal! Uiteraard kun je in de Champagnestreek ook bij verschillende champagneboeren champagne inslaan. Zo neem je het heerlijke vakantiegevoel van de Champagnestreek een beetje mee naar huis.

Het oog wil ook wat in de Champagnestreek

Waarschijnlijk wil je in eerste instantie de Champagnestreek bezoeken vanwege de heerlijke bubbels die daar te vinden zijn. Dat zit ‘m waarschijnlijk in de naam. Een mooie bijkomstigheid is daarbij dat het landschap en de architectuur in de Champagnestreek er prachtig uitzien. Wist je bijvoorbeeld dat de Champagnestreek op de Unesco-werelderfgoed lijst staat? Daarnaast zijn er ook nog eens vele historische bezienswaardigheden te vinden. Bezichtig bijvoorbeeld de oude Nôtre Dame en prachtige oude huizen met herkenbare houten balkenstructuren. Je hoeft je dus in ieder geval geen zorgen te maken dat er niets te zien is als je de Champagnestreek bezoekt.

Kom tot rust tijdens je bezoek aan de Champagnestreek

Hoewel er in de Champagnestreek van alles te zien, doen en proeven is, kun je hier ook voor je rust terecht. Er zijn veel gemoedelijke, stille dorpjes waar je lekker relaxt en even afstand neemt van het drukke hedendaagse leven. En dat is in deze vreemde tijden zeker geen overbodige luxe.

Sluit af met een heerlijk diner

Heerlijke champagne drinken als je de champagnestreek bezoekt is natuurlijk een must, maar daarnaast wil je ook lekker eten. Dat is gelukkig in de Champagnestreek geen enkel probleem, want er zijn hier tal van geweldige sterrenrestaurants gevestigd. Je kunt dus naar hartenlust genieten van een heerlijk diner! Wil je nou wel lekker eten, maar niet de prijs van een sterrenrestaurant betalen? Er zijn in de Champagnestreek gelukkig ook genoeg restaurants die heerlijk eten verzorgen tegen een lagere prijs.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*