Home > Reis inspiratie > Een reis naar de Champagnestreek; alle ins and outs
Tips Champagnestreek

Een reis naar de Champagnestreek; alle ins and outs

De Champagnestreek ligt op slechts 5 uur rijden vanaf Nederland. Bezoek deze Franse streek tijdens een weekendje weg of maak een langere reis naar deze veelzijdige wijnstreek. Naast dat je in de zon geniet van een bruisend glas champagne valt er nog veel meer te beleven in de schitterende glooiende Champagnestreek. Wist je trouwens dat de Champagnestreek op de Unesco-werelderfgoed lijst staat?

Waar ligt de Champagnestreek precies?

De Champagnestreek ligt in het noorden van Frankrijk en is het gebied tussen Épernay, Châlons-sur-Champagne en Reims. Het gebied staat ook wel bekend als de Gouden Driehoek. Épernay ligt het meest centraal en is een goede verblijfplek. Er liggen namelijk tientallen champagnehuizen in de omgeving. Bezoek ook Reims met haar vele historische bezienswaardigheden zoals het Paleis van Tau. Ook in Châlons-sur-Champagne liggen diverse mooie gebouwen, zoals de grote Notre-Dame-en-Vaux.

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan de Champagnestreek?

De beste periode voor een trip naar de Champagnestreek is vanaf april tot half oktober. September is de allerbeste maand omdat dan de druiven geoogst worden.  Van juni tot en met september heerst er ook een aangename temperatuur in de Champagnestreek en heb je weinig kans op neerslag. Je kunt je reis vanuit huis al goed voorbereiden. Zoek alvast je favoriete champagnehuizen op en doe navraag of er plek is voor een proeverij of rondleiding. Deze merken staan bekend als de beste champagne. Zet niet alleen de grote champagnehuizen op je lijstje maar neem ook een kijkje bij de minder bekende champagnehuizen. Zo maak je jouw ervaring een stuk persoonlijker en authentieker.

Andere leuke dingen om te doen in de Champagnestreek

In de Champagnestreek valt nog veel meer te beleven dan alleen champagne proeven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Faux de Verzy. Dit grote bos staat bekend om de unieke dwergbeuk die hier groeit. Koop ook eens lekkere delicatessen op een marktje en ga vervolgens picknicken in een van de wijngaarden. Ga voor een wijngaard met het mooiste uitzicht en geniet van de zon en je gezelschap. Daarnaast kun je natuurlijk nog een dag spenderen in het historische centrum van Épernay, Reims of Châlons-sur-Champagne. Als je langer de tijd hebt kun je jouw bezoek aan de Champagnestreek combineren met een ander deel van Frankrijk. Reis je met de auto? Check dan deze tips om met de auto naar Frankrijk te gaan.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*