Home > Reistips > Met de auto naar Frankrijk deze zomer? 5 tips voor een geslaagde reis
zomervakantie Frankrijk auto

Met de auto naar Frankrijk deze zomer? 5 tips voor een geslaagde reis

CBS-cijfers tonen het aan: Frankrijk is nog steeds onze favoriete reisbestemming. Het land van de croissants staat ieder jaar opnieuw op nummer één. Trek jij deze zomer ook met de auto naar Frankrijk? Houd dan rekening met onderstaande vijf tips.

# 1. Verplicht mee te nemen in de auto…

Een aantal items moet je verplicht in jouw auto hebben liggen. Verplicht zijn bijvoorbeeld een alcoholtest, een veiligheidshesje en een gevarendriehoek. De Franse wegbeheerder adviseert eveneens reservelampen en een eventuele reservebril. Een verbanddoos en een brandblusser zijn niet verplicht in Frankrijk. Wel zijn deze verplicht tijdens een doorreis door België.

# 2. Sluit een verzekering af

Een autoreis behelst altijd risico’s. Een pechhulpverzekering is om die reden altijd een aanrader. Controleer eventueel of jouw huidige verzekering ook buitenlandse pechhulp omvat. Toch zal ook een enkele pechhulpverzekering vaak niet volstaan. Een kortlopende reisverzekering is meestal een stuk interessanter. Deze kortetermijnverzekering biedt vaak een ruimere dekking. Zo kun je kiezen voor een annuleringsverzekering of een dekking voor medische kosten. Dit verschilt wel per verzekeraar, daarom is het aan te raden dit goed uit te zoeken.

# 3. Let op met tolwegen

De meeste Franse autosnelwegen zijn tolwegen. Informeer vooraf goed naar de tarieven en de betaalmogelijkheden. De meeste gps’en zijn voorzien van een optie om tolwegen te vermijden. Wil je snel voorbij de tolpoorten zijn? Kies dan voor een tolbadge. Zo kan je gebruikmaken van de aparte aanschuifstroken en veel tijd besparen.

# 4. Lagere maximale snelheid binnenwegen

Sinds 1 juli 2018 is de maximale binnenwegsnelheid gereduceerd naar 80 km/u. Dat is het geval indien er geen afscheiding is tussen de rijbanen. Ook wanneer er geen verkeersborden staan, respecteer je de vernieuwde wetgeving. Men verwacht dat de wegpolitie streng zal toezien op de naleving ervan.

# 5. Goedkoper tanken

Over het algemeen is het in Frankrijk goedkoper tanken dan in Nederland. Toch zijn de prijzen in Luxemburg vaak nog veel lager. Het loont daarom de moeite om vooraf de brandstofprijzen goed te vergelijken. Nog snel even tanken in Luxemburg kan bijvoorbeeld een forse besparing inhouden. Weet overigens dat tanken ook in Frankrijk duurder is nabij snelwegen. Genoten van deze besparingstip? Dan heb je nu extra budget voor jouw aangename reis. Bon voyage!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*