Home > Reisbestemmingen > Hoe wonen de mensen in andere werelddelen?
hoe woont men in andere werelddelen

Hoe wonen de mensen in andere werelddelen?

Droom jij ook weleens weg bij plaatjes van andere werelddelen? Bij foto’s van drukke markten in Azië, hemelsblauwe wateren in Zuid-Amerika en vraag jij je af hoe het leven in een sloppenwijk nou echt zal zijn? Mensen in andere werelddelen wonen anders dan wij, dat is logisch. Maar hoe wonen ze precies? Welke reisbestemmingen voeg jij binnenkort aan je lijstje toe om aan den lijve te ondervinden hoe het leven er in andere werelddelen uitziet?

1. Azië

In Azië maken de mensen van elke dag een feestje. En ze doen niet al te moeilijk. Moet er een kast vervoerd worden of een paar pallets bouwmaterialen? Geen probleem, dat kan gewoon op de scooter mee. Ondanks dat het leven veel buiten plaatsvindt, is binnen ook een belangrijke plek voor Aziaten. Het gevoel in binnenruimtes moet goed zijn en met bijvoorbeeld kleuren en de juiste inrichting maken Aziaten daar werk van. Wel wonen Aziaten vaak met veel mensen op een relatief klein oppervlak. Maar, zoals gezegd, het leven speelt zich veel buiten af dus het valt te bezien hoe groot dat probleem is.

2. Afrika

Afrika is, net als Azië, een enorm continent. Ook hier is het warm, maar er zijn maar weinig rijke landen. In de steden staat de bebouwing dicht op elkaar en leven bovendien veel mensen in sloppenwijken. In de gebieden buiten de stad staat het leven vooral in het teken van de natuur. Eten zoeken, eten bereiden en zorgen voor de dieren. Mensen buiten de stad wonen er vaak in primitieve hutten die ze zelf gebouwd hebben. Het leven in Afrika kan zwaar zijn, maar de meeste Afrikanen maken er het beste van. Ze treden het leven tegemoet met een glimlach.

3. Noord-Amerika

In Noord-Amerika is het leven op veel vlakken vergelijkbaar met dat van ons. De woningen zien er bijvoorbeeld in de basis hetzelfde uit. Hier zijn bijvoorbeeld gietvloeren enorm in opkomst, iets wat je ook in Noord-Amerika veel tegenkomt. De term ‘het Westen’ slaat niet voor niets voornamelijk op Europa en Noord-Amerika. Toch is ook in Noord-Amerika het wonen anders dan in Nederland. In de steden vind je veel appartementen in flinke wolkenkrabbers en in de wat landelijker gebieden vind je veel huizen die uit hout zijn opgetrokken. Maar, ook daarvoor geldt, in Nederland is dat ook in opkomst. Eigenlijk is Noord-Amerika op woongebied vaak de toekomst van Europa.

About Need To Travel

Het Need to Travel team schrijft regelmatig reisartikelen over talloze bestemmingen, ervaringen, tips en tricks. Daarnaast pakken wij natuurlijk ook vaak onze koffers en rugzakken om meer van de wereld te zien, zodat we onze ervaringen weer met jullie kunnen delen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*