Home > Reisbestemmingen > Rondreis door Israël: de mooiste bezienswaardigheden van dit bijzondere land
rondreis door Isreal

Rondreis door Israël: de mooiste bezienswaardigheden van dit bijzondere land

Ben je op zoek naar een interessante rondreis? Hoogstwaarschijnlijk zal je niet zo snel stilstaan bij de bestemming Israël. Toch is een rondreis Israël de moeite van het overwegen waard. Een dergelijke vakantie staat voor een avontuurlijke reis in een veelzijdig land boordevol historie. De eeuwenoude cultuur, heilige steden, woestijnen, zandstranden en levendige badplaatsen onderscheiden een reis naar ‘Het Beloofde Land’ van alle andere vakanties. Het voor- en najaar gelden als de beste periode voor een rondreis Israël. Wij zetten enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje.

De Dode Zee

Een duik in de Dode Zee is een ervaring die nergens mee is te vergelijken. Letterlijk duiken is overigens geen goed plan; het water is zo zout dat je contact met je ogen moet vermijden. Jezelf die dag scheren is ook geen verstandig idee. De Dode Zee is eigenlijk een meer, dat 400 meter onder zeeniveau ligt. Dankzij de hoge zoutconcentratie hoef je totaal geen moeite te doen om aan de oppervlakte te blijven. Het zout doet ook wonderen voor je huid. Niet voor niets ontdekte Cleopatra de plek eeuwen geleden al als kuuroord.

Het heilige Jeruzalem

Tijdens je rondreis Israël kun je niet om Jeruzalem heen. De stad is de bakermat van het jodendom en het christendom, maar is ook voor de islam van groot belang. De Tempelberg is voor alledrie de religies een heilige plek. Vermijd deze trouwens op vrijdagmiddag, dan trekt er namelijk een enorme stoet Joden naartoe. Op de Tempelberg staan de gouden Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. Natuurlijk bezoek je ook de Klaagmuur in de joodse wijk. Wil je alles daarvan tot in detail bekijken? Huur dan een gids en verken de tunnels die eronder liggen.

Masada

Masada vind je op een hoog rotsplateau dat in de woestijn van Judea ligt. Bovenop het plateau tref je diverse ruïnes, met als hoogtepunt Masada: een fort dat koning Herodos nog vóór de jaartelling uithakte. Er zijn twee manieren om het te bereiken. Je kunt het oude, slingerende ‘Slangenpad’ nemen, maar in de zomer kies je vanwege de hoge temperaturen misschien liever voor de kabelbaan. Masada in Israël bezoeken doe je om dezelfde reden het beste aan het begin of het einde van de dag. Neem een verrekijker mee voor het uitzicht én om wilde dieren te spotten.

Het Meer van Tiberias

Het Meer van Tiberias wordt in de Bijbel veel genoemd. Jezus zou er over het water hebben gelopen en andere wonderen hebben verricht. Ook heeft hij hier de Bergrede gehouden. De Berg der Zaligheid loopt af naar het Meer van Tiberias. Bovenop de berg staat een door palmbomen omringde kerk, die je zo een mooi plaatje oplevert. Het meer ligt in het noorden van het land, nabij de grens met Jordanië en is vernoemd naar de plaats Tiberias. Deze is, in tegenstelling tot de nabijgelegen stranden, overigens niet echt de moeite waard om lang te bezoeken.

Bethlehem

Bethlehem ligt in de Westelijke Jordaanoever en bevindt zich daarmee dus in bezet Palestijns gebied. Het is de stad waar Jezus ooit zou zijn geboren en gedoopt. In de ommuurde stad is het momenteel rustig. Echter is het belangrijk om voorafgaand aan en tijdens je rondreis Israël op de hoogte te zijn van de actuele ontwikkelingen. Hiervoor kun je de website of reisapp van het Ministerie van Buitenlandse Zaken raadplegen. Vind je het spannend om de grensovergang over te steken? Dan is een georganiseerde busreis een goed idee, net als een rondleiding door een gids.

Nazareth

Tot slot Nazareth, de stad waar Jezus opgroeide. Nazareth is weliswaar een pelgrimsoord voor christenen, toch is de meerderheid van de bevolking moslim. Bezoek er zeker de Basiliek van de Aankondiging en de St. Gabriëls kerk. Ook de Shuk, de marktplaats die zich vlak voor de Basiliek van Aankondiging bevindt, zal je met zijn vele geuren, kleuren en smaken weten te betoveren. Nazareth is ook dé plek om de Israëlische keuken eens goed te leren kennen. Er is een grote veelzijdigheid aan restaurants en cafés en de prijzen zijn erg gunstig.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*