Home > Reisbestemmingen > Oceanië > Australië > 9 tips voor bezienswaardigheden Sydney
sydney bezienswaardigheden

9 tips voor bezienswaardigheden Sydney

Sydney is vaak het startpunt van een fantastische en indrukwekkende reis door Australië! Je vindt in deze stad alles van cultuur tot natuur, historie tot moderne kunst en nog veel meer. Deze 9 Sydney tips kunnen jou op weg helpen. Zo weet jij wat te doen in Sydney als je tijdens jouw reis stopt in deze unieke stad.

Sydney Opera House

Niet te missen als Sydney bezienswaardigheid is het Opera House. Te bewonderen vanaf het land, maar ook vanaf het water als je met bijvoorbeeld de Sydney Ferry gaat. Het operagebouw is het thuis van het Sydney Symphony Orchestra en nog vele andere optredens. Het Opera House is niet alleen overdag erg spectaculair, maar in de avond is het gebouw eigenlijk nog veel indrukwekkender dankzij de verlichting rondom. Links van het Opera House vind je de Harbour Bridge en net ervoor zit de Opera Bar gevestigd, waar je als het zonnig is een heerlijk drankje kunt nuttigen op het terras.

Sydney Harbour Bridge

Zoals gezegd ligt de Sydney Harbour Bridge links van het Opera House, als je naast het Opera House staat met je neus naar het water. De brug is hoog, groot en ziet er ontzettend gaaf uit, zowel van onderaf als van bovenaf. Je kunt namelijk over de brug lopen. Dit was voor mij één van de hoogtepunten in Australië tijdens mijn reis. Rondom de brug zijn nog meer Sydney activiteiten te vinden zoals The Rocks en Circular Quay.

sydney bezienswaardigheden tips

Bondi Beach

Dit strand is denk ik het bekendste strand van Sydney en waarschijnlijk heel Australië. Wellicht bekend van het programma Bondi Rescue, maar zeker ook voor het prachtige strand zoals het is. Er wordt hier altijd gesurfd, in het ene seizoen iets meer dan in het andere, maar goed er zijn altijd de die hard surfers! Het leuke aan Sydney is dat je van het ene strand naar het andere strand kunt lopen. Zo kun je van Bondi Beach naar bijvoorbeeld Coogee Beach lopen. Een adembenemende route waar je je ogen uitkijkt.

sydney bezienswaardigheden tips

Sydney Tower

Vanuit de Sydney Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Daarvoor moet je wel zo’n 250 meter naar boven in de toren. Heb je hoogtevrees? Dan raad ik je toch aan om het te doen, want het uitzicht is het echt waard. Je kunt bijvoorbeeld de Sydney Harbour Bridge en het Sydney Opera House bewonderen vanaf boven. Het leuke is dat je ook in de toren kunt eten. Tijdens het eten kun je de hele stad zien en als je op tijd reserveert, kun je zelfs de zonsondergang bekijken.

sydney bezienswaardigheden tips

Sydney zoo – Taronga Zoo

Ook Sydney heeft een stadsdierentuin, Taronga Zoo. Bij de dierentuin zit een kabelbaan waarbij je over de dieren van dierentuin heen gaat. Naast het uitzicht over de dieren, heb je ook uitzicht op de skyline van Sydney vanaf de andere kant van het water: erg tof!

Sydney-bezienswaardigheden

Sydney Ferry

Eén van de leukste vervoersmiddelen in Sydney is de Ferry. Je kunt je razendsnel verplaatsen door de stad over het water, daardoor zie je gelijk heel veel van de stad en vanuit een ander oogpunt. Opstappen kun je bijvoorbeeld bij Circular Quay en uitstappen bij Taronga Zoo of Manly. Zo zie je het Opera House en de Harbour Bridge gelijk vanaf het water, wat toch weer een heel andere beleving geeft.

sydney bezienswaardigheden tips

Watsons bay

Bij Watsons Bay kun je relaxen in het park of op het kleine strandje, maar je kunt er ook een stukje hiken. Het resultaat? Een waanzinnig uitzicht over de skyline van de stad vanuit de verte! Plus: je bent de stad hier echt even ontvlucht en een klein beetje de natuur ingedoken. Het voelt hier niet alsof je je nog in een stad bevindt.

sydney bezienswaardigheden tips watsons bay

Australian football game

Persoonlijk vind ik dit de leukste aanrader van de Sydney tips. Niet zo voor de handliggend, maar wel heel leuk om een keer te bezoeken. Het Australian Football lijkt een beetje op American Football, maar het gaat er wat harder aan toe en de spelers dragen weinig bescherming. Het stadion ligt in het Sydney Olympic Park en kan ongeveer 84.000 bezoekers ontvangen.

australie bezienswaardigheden tips

Royal Botanical Gardens

Ben je op zoek naar nog een rustige plek en houd je van planten? Dan kun je gerust een bezoekje brengen aan de Royal Botanical Gardens in de stad. Het is er lekker rustig en er staan diverse soorten planten en bloemen. Ook dit is een plekje waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Daarnaast is dit de perfecte plek voor de hobbyfotograaf met een passie voor de bloemen!

sydney bezienswaardigheden tips royal botanical  gardens

Dit waren de 9 bezienswaardigheden Sydney die ontzettend leuk zijn om te doen en te zien. Natuurlijk zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt ondernemen in deze wereldstad, maar dit zijn de echte uitblinkers. Heb jij nog een toevoeging aan dit lijstje waarvan jij vindt dat deze niet mag ontbreken? Laat dan in de reacties achter wat jouw highlight is van Sydney! Wist je dat Need to Travel ook te vinden is op Instagram, Facebook en Pinterest? Leuk als je ons daar ook volgt!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*