Home > Reistips > 4x tips voor een goedkope vakantie
goedkope vakantie

4x tips voor een goedkope vakantie

Reizen kost soms veel geld, maar je krijgt er zoveel voor terug! Je ziet de mooiste plekken, maakt leuke herinneringen en ontmoet nieuwe culturen en mensen. Alhoewel je tegenwoordig genoeg sites hebt met vakantie aanbiedingen, zijn er ook genoeg andere tips en tricks om jouw vakantie goedkoper te maken! Deze tips zorgen ervoor dat ook jij voor een lage prijs op vakantie kunt gaan!

Ontwijk het hoogseizoen

Deze tip klinkt heel logisch en vanzelfsprekend, maar hij moet toch benoemd worden. Een vakantie boeken buiten het hoogseizoen om kan je vaak honderden euro’s schelen. Buiten dat, kan je beter ook niet een vakantie boeken in een vakantie zelf of in het weekend. De prijzen stijgen dan vaak, omdat aanbieders weten dat er dan veel mensen op zoek gaan naar een vakantie. Kies daarom ervoor om je vakantie doordeweeks te boeken!

Last minute

Last minute een reis boeken is vaak goedkoper. Dit komt omdat vliegtuigstoelen en hotelkamers vaak al in zijn gekocht. De partijen die deze dingen hebben ingekocht moeten deze dan nog last minute verkopen. Om dit nog te kunnen doen laten ze de prijs vaak dalen zodat ze nog vol komen te zitten en geen geld verliezen aan open stoelen of lege hotelkamers. Het nadeel is wel dat je niet veel keuze heb op het gebied van accommodaties, omdat veel al volgeboekt zijn.

Vakantie in eigen land

Vakanties naar het buitenland zijn gaaf, maar een vakantie in eigen land kan ook verrassend leuk zijn! Nederland mag dan wel klein zijn, maar heeft daarentegen heel veel te bieden. Nederland heeft ten eerste meer dan 500 kilometer aan kustlijn! Verder zijn er genoeg leuke steden, bijzondere musea en prachtige natuurparken. Je kunt ervoor kiezen om te gaan kamperen of om een goedkope accommodatie te zoeken, maar je kunt ook gewoon thuis slapen en elke dag een andere bestemming kiezen!

Kies voor een goedkope bestemming

Vliegtickets kunnen vaak duur zijn en daar kun je niet veel aan doen. Om er toch een goedkope vakantie van te maken kan je kiezen voor landen waar het eten en de accommodaties goedkoop zijn. Denk hierbij aan landen zoals Bulgarije, Macedonië en Albanië. Naast dat deze landen erg goedkoop zijn, hebben deze landen super veel moois te bieden. Ook is hier nog geen massatoerisme, waardoor je hier rustig kunt genieten van jouw welverdiende vakantie!

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*