Home > Reisbestemmingen > Oceanië > Australië > Hoogtepunten Australië – 8 bezienswaardigheden uit mijn Australië reisverhaal
kaart-hoogtepunten-australië

Hoogtepunten Australië – 8 bezienswaardigheden uit mijn Australië reisverhaal

Rondreizen door Australië staat bij velen hoog op het bucketlist. Maar er is natuurlijk veel te zien en je kunt kiezen uit eindeloos veel activiteiten die je in Australië kunt doen. Met zoveel keus kan het zijn dat je door de bezienswaardigheden het bos niet meer ziet. Daarom zet ik 8 Australië hoogtepunten voor je op een rijtje die je eigenlijk niet mag missen als je in de buurt bent!

  1. Schaatsen bij Bondi Beach
  2. Lopen over de Harbour Bridge
  3. Het uitzicht vanaf de Sydney Tower
  4. De Kabelbaan bij The Blue Mountains
  5. Met de trein van Sydney naar Broken Hill
  6. Ongerepte natuur op Kangeroo Island
  7. Walvis spotten vanuit Brisbane
  8. Skyrail Rainforest bij Cairns

Hoogtepunt Australië 1: Schaatsen op Bondi Beach

Ga je in de Nederlandse zomervakantie op vakantie naar Australië en vlieg je op Sydney? Dan is schaatsen op de schaatsbaan bij Bondi Beach een heel toffe ervaring. Iets dat je vast en zeker niet zo snel nog een keer gaat meemaken: in de winter schaatsen naast het strand en de golven, met een zacht winters temperatuurtje. Deze omstandigheden samen maken deze activiteit echt een ervaring die je bijblijft.

Ben je niet zo’n schaatser? Dan raad ik je aan het ijs toch even op te stappen, want het is een bijzondere ervaring met een prachtig uitzicht.

Hoogtepunt Australië 2: Lopen over de Sydney Harbour Bridge

De Harbour Bridge is een bekende bezienswaardigheid in Australië, eentje die velen niet overslaan tijdens hun bezoek aan Sydney. Geheel terecht als je het mij vraagt! Het lopen over de Harbour Bridge erg spectaculair, met als kers op de taart: het uitzicht over de stad en de Hawkesbury rivier. Vol energie en adrenaline kom je beneden, zeker als je hoogtevrees hebt net als ik. Ben je een echte avonturier dan is dit waarschijnlijk niet zo spannend, maar voornamelijk een fantastische ervaring.

Eerlijk is eerlijk, het is een aanslag op je reisbudget. Maar toch hoort deze activiteit tot de hoogtepunten van Australië, eentje om nooit te vergeten.

hoogtepunt-australië-sydney-harbour-bridge

Hoogtepunt Australië 3: Het uitzicht vanuit de Sydney Tower

Nog zo’n letterlijk hoogtepunt in Australië, is een bezoek aan de Sydney Tower. Met een hoogte van 305 meter geeft deze toren je perfect uitzicht over de hele stad. Het leuke is dat er in de toren ook een restaurant gevestigd zit waar je heerlijk kunt eten en dat met uitzicht over Sydney. Het bovenste gedeelte van de toren draait, waardoor je tijdens het dineren ook echt uitzicht hebt over de hele stad.

Tip: Ga je eten in het restaurant van de Sydney Tower? Reserveer dan net voor zonsondergang en bewonder het prachtige uitzicht. De toren staat niet voor niet in het rijtje van bezienswaardigheden Sydney.

hoogtepunt-australië-uitzicht-sydney-tower

Hoogtepunt Australië 4: De kabelbaan bij de Blue Mountains

De Blue Mountains zijn op zichzelf al een activiteit die iedereen je aanraadt wanneer ze in de buurt zijn. Maar voor het beste uitzicht kun je de kabelbanen van Scenic Railway nemen. Eén van de kabelbanen gaat steil langs de berg naar boven en naar beneden. Best spannend als je hoogtevrees hebt, maar je hebt wel scherp zicht op de three sisters en een overweldigend uitzicht over The Blue Mountains.

Hoogtepunt Australië 5: Met de trein van Sydney naar Broken Hill

Treinreizen is niet de goedkoopste manier van rondreizen door Australië, want dat is namelijk de Greyhound Bus. Daarentegen leg je in verhouding met de trein wel grote afstanden af in een kortere tijd dan wanneer je met de bus reist. Je ziet veel meer dan wanneer je met het vliegtuig reist en dat is precies de reden waarom deze treinreis zo fantastisch is. In ongeveer 9 uur reis je van midden Sydney naar Midden-Australië. Je komt tijdens de treinreis langs The Blue Mountains die je in de verte ziet liggen. Daarnaast kom je langs allerlei onbekende dorpjes waar de tijd soms lijkt stil te staan in verhouding met de stad. Je ziet een enorme verandering van natuur en omgeving. De stad is het beginpunt en verandert onderweg naar dorpen en verschillende natuur. Met als hoogtepunt de Australische Outback met het prachtig rode zand en de verschillende wilde dieren.

hoogtepunt-australië-treinreis

Hoogtepunt Australië 6: Ongerepte natuur op Kangeroo Island

Vanuit Adelaide gaan er tours van 1 of 2 dagen naar Kangeroo Island. Kangeroo Island overslaan wanneer je daar in de buurt bent is echt zonde, maar eigenlijk kun je niet ultiem genieten van de rust op het eiland als je maar 1 of 2 dagen gaat. Het eiland heeft prachtige ongerepte natuur met allerlei soorten wilde dieren zoals Kangoeroes, Wallaby’s, Koala’s, Dolfijnen, Zeehonden en Pelikanen. Kangeroo Island has got it all en er hangt een serene rust waar je helemaal van bijkomt tijdens je Australië rondreis.

hoogtepunt-australië-kangeroo-island

Hoogtepunt Australië 7: Walvis spotten vanuit Brisbane

Voor het walvis spotten moet je wel in het juiste seizoen naar Australië gaan. Vanuit Brisbane kun je walvis spotten van juli tot september. Het is nooit een zekerheid dat je ook daadwerkelijk walvissen gaat zien, maar wanneer je ze tegenkomt is het machtig mooi. Tijdens mijn excursie bleven de bultrug walvissen onder de boot door meezwemmen. Het was heel spectaculair om deze grote beesten zo vrij te zien en ook te genieten van de aandacht van alle mensen op de boot, het was net of ze speelden met de boot. Een heel groot hoogtepunt tijdens mijn Australië reis.

hoogtepunt-australië-walvis-spotten

Hoogtepunt Australië 8: Skyrail Rainforest bij Cairns

Mijn laatste hoogtepunt is er weer eentje die mij letterlijk op grote hoogte bracht. De Skyrail Rainforest kabelbaan is ongeveer 7,5 km lang en brengt je tot ver boven het regenwoud naar het dorpje Kuranda. Je kunt kiezen voor een gondel met een dichte vloer of voor degene zonder hoogtevrees een gondel met een glas vloer, zodat je direct het regenwoud in kunt kijken vanaf boven. Deze gondelbaan geeft je een tof uitzicht op de oceaan en over het regenwoud!

hoogtepunt-australië-skyrail-rainforest

Wat vind jij van de Australië bezienswaardigheden?

Dit waren enkele Australië bezienswaardigheden en daarmee gelijk enkele hoogtepunten van mijn rondreis. Vele brachten me naar grote hoogte en vele hadden ook te maken met de natuur. Waarschijnlijk kun je niet alle bezienswaardigheden meepakken als je op vakantie gaat naar Australië, maar ik hoop dat het je wel heeft kunnen inspireren met kiezen! Ik vind het supertof om te lezen of jouw keuze ook is gevallen op één van deze activiteiten? Of ga jij op reis naar Australië, maar weet je nog niet hoe je dit op de beste manier kunt doen? Lees dan mijn 6 tips om Australië op de juiste manier te ontdekken.

Houd jij van de foto’s die worden gebruikt op Need to travel? Neem dan ook eens een kijkje op onze Instagram, Facebook of Pinterestpagina.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*