Home > Reisbestemmingen > Oceanië > Australië > Reisroute tip voor 6 weken rondtrekken door Australië
reisroute-australie-met-de-trein

Reisroute tip voor 6 weken rondtrekken door Australië

Velen dromen ervan om een keer af te reizen naar Australië om dit veelzijdige continent te ontdekken. Vaak gaan mensen rondreizen om zoveel mogelijk te kunnen zien. Het is afhankelijk van hoelang je de tijd hebt om rond te trekken door dit gigantische land hoeveel plekken je wilt aandoen. In 4 weken kun je natuurlijk minder zien dan in 3 maanden, dus afhankelijk van jouw reistijd moet je keuzes maken in wat je wilt zien. De reisroute in deze blog is geschikt voor 6 weken rondtrekken door Australië.

De steden die je aandoet bij deze reisroute

Wanneer je thuis een route gaat samenstellen, maak je keuzes op basis van welke highlights je wilt zien. Maak daarom in de loop der tijd een lijstje met punten die je graag wilt zien of doen. Kijk daarna naar de plaatsen waar deze activiteiten bij horen: liggen deze ver uit elkaar of juist dichtbij elkaar? Dan kun je gaan strepen. Op deze manier is ook deze reisroute samengesteld met de bijbehorende steden:

– Sydney

– Broken Hill

– Adelaide

– Kangeroo Island

– Adelaide

– Melbourne

– Sydney

– Brisbane

– Cairns

– Sydney

reisroute-australis

Starten in Sydney

Misschien wel de bekendste stad in Australië is Sydney. De stad heeft enkele bekende bezienswaardigheden in en rondom zich heen liggen en is daarmee gelijk een aantrekkelijk startpunt voor een rondreis voor veel reizigers. Vanuit Sydney kun je alle kanten op naar bijvoorbeeld Cairns, Noord-Australië of richting Melbourne, Zuid-Australië. Met deze route gaan we richting de outback met de trein. Next stop is Broken Hill, NWS. Tijdens deze treinreis ga je over van de stad naar het rode outback zand. Houd je ogen goed open, want na ieder uur zit je weer in een heel andere omgeving die nog mooier is dan de vorige.

De outback in met de tussenstop in Broken Hill

Broken Hill is een mijnstadje waar je een klein beetje terug gaat in de tijd. Het is een stadje met veel historische gebouwen en een lange geschiedenis in de mijnbouw. Over de mijnbouw in Broken Hill kun je meer te weten komen door een tour te boeken waarbij een oud-mijnwerker je meeneemt door de tunnels. Daarnaast hangt er een bijzonder rustgevende sfeer, waardoor je helemaal tot rust kunt komen.

Vanuit Broken Hill kun je met de trein naar Adelaide, maar deze zit al snel volgeboekt. Optie twee is om met de bus door te reizen naar Adelaide. Alhoewel dit een onzekere zaak kan zijn. Als er niet voldoende aanmeldingen zijn voor deze rit, dan gaat de bus niet. Houd dit dus goed in gaten en neem eventueel een dag van tevoren contact op met de vervoerder. Tijdens deze busrit kom je terecht in een heel andere natuur dan tijdens de treinrit. In de winter is het lekker groen, omdat het dan regelmatig regent in Zuid-Australië. Dus hoe lager je dan komt, hoe groener het wordt. Maar het weer in Australië is per seizoen anders en er is soms geen peil op te trekken.

Volgende stops zijn Adelaide en Kangeroo Island

Adelaide en Kangeroo Island zijn twee verschillende stops. Adelaide is echt een stad waar je alle faciliteiten hebt en Kangeroo Island is een eiland met vooral hele mooie natuur. Toch horen ze bij elkaar, omdat je vanuit Adelaide gemakkelijk doorreist naar Kangeroo Island. Waarom je Kangeroo Island niet mag overslaan lees je bij de hoogtepunten in Australië. Adelaide daarentegen, is een stad waarbij historische en moderne gebouwen gecombineerd zijn. Dit maakt de stad speels. Daarnaast kun je vanuit Adelaide ook gemakkelijk een wijntour maken naar de Barossa Valley waar je weer een heel ander deel ziet van de omliggende omgeving.

Vanuit Adelaide kun je ook heel goed doorreizen naar Melbourne. Huur een auto en rijd via de welbekende en prachtige Great Ocean Road richting Melbourne. Reis je alleen en wil je liever niet met de auto? Dan is de trein ook een goede optie. Ook tijdens deze treinrit zie je weer grote verschillen in de natuur, waardoor je wel naar buiten moet kijken om niets te missen.

Hello Melbourne

In en rondom Melbourne is genoeg te doen. Je hebt er veel musea en hippe tentjes om heerlijk te zitten. Ben je met de trein aangekomen? Dan heb je niets van de Great Ocean Road gezien, maar daarvoor is een oplossing. Je boekt gemakkelijk een eendaagse tour naar de Great Ocean Road waarbij je een glimp opvangt van deze prachtige route. Vanuit Melbourne kun je ook naar Philip Island om pinguïns te spotten op een stukje ongerepte natuur.

Door naar Sydney en je raadt het al, ook voor deze rit kun je de trein pakken. Binnen een paar uur sta je weer in Sydney en heb je weer grote verschillen zien ontstaan in de omgeving. Hiervoor kun je natuurlijk ook de auto pakken, maar het nadeel hiervan is dat je op het verkeer moet letten. Het is maar net afhankelijk van waar jouw voorkeur ligt wat betreft reizen.

De route is terug in Sydney

Sydney is een soort verzamelpunt waar je met deze Australië route ieder keer terugkomt. Op deze manier zit de eerste helft van de reisroute erop. Het is goed om de tijd te nemen om van Sydney te genieten, want er zijn genoeg leuke bezienswaardigheden in Sydney. Daarbij reis je vanuit Sydney ook weer gemakkelijk langs de oostkust door naar het noorden van Australië.

Veel reizigers kiezen ervoor om bijvoorbeeld alleen langs de oostkust te reizen met The Greyhound bus of met een campervan. Met deze reisroute door Australië wordt wederom de trein gepakt in combinatie met de bus. Op naar Brisbane!

Het rondtrekken door Australië continues: door naar Brisbane

Ga je in de Nederlandse zomermaanden naar Australië en kom jij tijdens het rondtrekken door Australië langs Brisbane? Ga dan absoluut walvisspotten. Het is zo’n toffe ervaring om deze machtige dieren in hun natuurlijke habitat te zien. Ze garanderen niet dat je walvissen gaat zien, maar het is bijna zeker dat je er eentje spot. Daarnaast kun je ook goed winkelen en rondslenteren in Brisbane om even tot jezelf te komen. Of ga snorkelen bij het Great Barrier Reef!

Vaak kiezen reizigers ervoor om plaatsen aan te doen tussen Brisbane en Cairns. Wanneer je de route aanhoudt zoals in deze blog dan past dit niet in het schema. Alle tussenliggende plaatsen worden overgeslagen en je reist direct door naar Cairns met een 24-uurs trein. Je hoeft niet over te stappen en je reist in 24 uur met de trein door naar Cairns.

Laatste nieuwe stop: Cairns

Aangekomen in Cairns, zit je in een volledig andere temperatuurzone dan toen je in Zuid-Australië was. In Cairns is het een stuk warmer en er is een veel hogere luchtvochtigheid. Dit zijn punten waar je rekening mee kunt houden wanneer jij jouw reis boekt of met het uitstippelen van de route. Ontdek in Cairns de cultuur van de oorspronkelijke bewoners, de Aboriginals. Of ga naar enige plek in Australië waar twee natuurreservaten in elkaar overlopen, het Great Barrier Reef en Cape Tribulation. Er is genoeg te doen rondom deze stad om je te vermaken. Daarnaast kun je in Australische wintermaanden vlakbij Cairns zwemmen in de zee, omdat de dodelijke box jellyfish zich dan niet in deze wateren bevindt. Genoeg om te doen!

Om snel terug te komen in Sydney is het vliegtuig de meest snelle manier. Met het vliegtuig sta je in ongeveer 2 uur vanuit Cairns weer in Sydney. Een goede oplossing om tijd te besparen en zo effectief mogelijk te reizen. Dan zit de reis erop bijna op en is het tijd om terug naar huis te gaan!

Reisroute door Australië

Met behulp van deze route is het gemakkelijk om zelf te kiezen hoeveel dagen je waar wilt verblijven. Het is natuurlijk ook mogelijk om de route hier en daar aan te passen en af te wijken. Je ziet met deze route door Australië wel veel verschillende delen, culturen en natuur van het continent.

Meer weten?

Ga jij rondtrekken door Australië en ben je geïnspireerd door deze reisroute? Of heb wil jij jouw reisroute met ons delen? Laat dan jouw reactie achter in de comments!
Wist je dat je Need to Travel ook kunt volgen op social media? Daar delen we nog meer leuke tips over reizen! Volg ons ook op Instagram, Facebook en Pinterest.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*