Home > Reis thema's > Zonvakanties > 5 ideale bestemmingen om na te zomeren
nazomeren zonvakantie

5 ideale bestemmingen om na te zomeren

Heb jij geen tijd om in de zomervakantie op reis te gaan of wil je liever de drukte ontwijken? Dat is begrijpelijk! In de zomermaanden is het vaak erg warm en druk. Een ideale oplossing is om in het najaar op vakantie te gaan, zoals op vakantie in september of oktober. Naast dat het dan minder druk is, zijn er voor deze maanden ook vaak goedkope zonvakantie deals te vinden, zodat je niet teveel betaald voor je vakantie. Dit geld kan je dan weer uitgeven aan bijvoorbeeld leuke tripjes of een wat luxer verblijf. Hieronder staan 5 bestemmingen in Europa beschreven, waar je na de zomer nog heerlijk kunt genieten van de zon!

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep die behoort tot Spanje. De eilanden liggen erg zuidelijk, namelijk voor de kust van Marokko. Dit maakt de Canarische Eilanden een ideale strandvakantie bestemming, waar je bijna heel het jaar door van het zonnetje kan genieten. De Canarische Eilanden bestaan uit 13 eilanden, de 7 grootste eilanden hebben allemaal een eigen uniek landschap. Zo heeft het ene eiland een vulkanisch landschap en de ander een groene wilde natuur. Elk eiland heeft mooie stranden en leuke stadjes, waar je je prima kan vertoeven.

Kroatië

Kroatië is een wat minder bekende vakantiebestemming, maar wordt wel steeds populairder onder de Europeanen. Kroatië mag desondanks zeker niet missen op dit lijstje! Kroatië heeft een prachtige kustlijn met helderblauw water en mooie historische stadjes. Je kunt hier prachtig snorkelen of dagtripjes doen naar de eilandjes die voor de kust liggen. Breng zeker een bezoek aan de plaatjes Split, Pula en Dubrovnik en de eilanden Brac en Hvar.

Griekenland

Griekenland is de laatste paar jaren steeds populairder geworden onder de toeristen en dit is natuurlijk met een reden. Griekenland is het perfecte land om eiland te gaan hoppen. Griekenland heeft namelijk super veel eilanden. De eilanden hebben bijna allemaal lange stranden met helderblauw water waar je heerlijk kunt relaxen, zonnen of snorkelen. Voor de rest hebben veel eilanden een mooie natuur en bergen waar je heerlijk doorheen kan wandelen. Verder zijn er genoeg authentiek dorpjes, waar je uren doorheen kan slenteren.

Malta

Malta is een ideale bestemming als je een combinatie wilt van cultuur en strand. Malta heeft een erg rijke geschiedenis, daarom is er op cultureel gebied heel veel te zien en doen. Zo heeft Malta prachtige historische bouwwerken zoals tempels en mooie kathedralen. Voor de mooiste stranden moet je naar noorden van het eiland!

Cyprus

In de maanden september en oktober is het op Cyprus rond de 26 graden, ideaal dus! In het najaar is het zelfs beter om naar Cyprus op vakantie te gaan, omdat het in de zomermaanden vaak net iets te warm is. Je kan op Cyprus veel kanten op. Er zijn namelijk heel veel mooie stranden, maar ook veel culturele sights die je zeker niet mag missen. Verder heeft Cyprus een prachtige natuur met watervallen, bossen en wijngaarden.

About Bert en Anneke Muller

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*