Home > Reisbestemmingen > Europa > 7 mooiste stranden op het Griekse eiland Zakynthos
mooiste stranden Zakynthos

7 mooiste stranden op het Griekse eiland Zakynthos

Ben jij nieuwsgierig naar de mooiste stranden van het eiland Zakynthos en kom je hier inspiratie op doen? Dan ben je bij het juiste blog beland! In dit blog vertel ik je alles over de vijf mooiste stranden op het eiland Zakynthos. Lees verder voor ervaringentips en een eerlijk advies.

Strand 1: Xigia Beach

Xigia Beach komt veel voorbij en is een erg geliefd strand(je) in Zakynthos. Wanneer je Zakynthos bezoekt, hoort Xigia Beach op je ‘to-see’ lijstje. Het strandje is wel een tikje toeristisch, niet gek ook als het zo bezienswaardig én bijzonder is. De sterke zwavel geur is erg kenmerkend voor Xigia Beach, het zeewater van Xigia is namelijk een natuurlijke spa met collageen. Let wel op: het water is hierdoor erg fris. 

Xigia Beach vind je aan de noordoostkust van Zakynthos en het is te bereiken met de auto. Je auto parkeer je gemakkelijk langs de weg of op de parkeerplaats langs het pad naar het strand toe. Er gaan ook verschillende tours naar Xigia Beach, veelal ga je hierbij ook naar Shipwreck Beach en de schitterende Blue Caves.

Strand Zakynthos Xigia

Er zijn ligbedjes en parasols te huur, dit zijn er ongeveer 5, so don’t get your hopes up. Een tip is om hierheen te gaan in het laagseizoen. Het strandje is zo klein dat het er al gauw bommetje vol ligt, jezelf er tussenwringen is niet erg ontspannend. Is het geen optie om Zakynthos in het laagseizoen te bezoeken? Zorg er dan voor dat je ‘s ochtends zo vroeg mogelijk richting Xigia Beach gaat. Dan heb je nog kans van slagen. 

Strand 2: Banana Beach

Wat net zo klein was, is nu wat groter. Banana Beach is het langste zandstrand van Zakynthos. Het eiland houdt van diversiteit aan stranden. Als ik het over Banana Beach heb, heb ik het over het schiereiland Vasilikos. Banana Beach is daar te vinden, gelegen aan de zuidoostkust helemaal onderin het eiland.  

Op Banana Beach zijn er veel verschillende watersporten voor je en er zijn tientallen bedjes en parasols te huur. Er zijn twee grote Beach Clubs op het strand, Casa Playa en Banana Baya. Banana Baya is zeer aan te raden. Een mooie trap naar boven vanaf het strand leidt naar de Banana Baya food & drink bar. Hier heb je tijdens het heerlijke eten een uitstekende view over het strand en zee. 

strand banana beach Zakynthos

Banana Beach is een perfect strand om met je familie/gezin naar toe te gaan omdat er ook genoeg speelgelegenheid voor de kids is. Geniet tijdens het zonnen van loungemuziek over het gehele strand en bestel een lekker drankje bij de serveerders die over het strand lopen. 

Een tip is om hier met de auto naar toe te gaan omdat je een erg mooie route rijdt langs de kust. Je kan ook de gratis bus vanuit Laganas, Kalamaki en Argassi pakken om op het gave strand te komen. Voor Banana Beach plan je gemakkelijk een hele middag in, snel vervelen zal het in ieder geval niet.

Strand 3: Keri Beach

Keri Beach is een strand in Zakynthos die je niet veel terugziet in de ‘top beste stranden van Zakynthos’ lijstjes. Toch benoem ik hem, juist omdat het een wat minder populair strand is maar wel erg heerlijk. Het mooie strandje bevindt zich in het zuidwesten van het Griekse eiland. Keri Beach is een kiezelstenenstrand met erg ondiep en helder water. Rechts uitkijkend op het water is een mooie aflopende rots te zien.

Stranden Keri Zakynthos

Keri Beach ligt aan de Laganasbai. Vanaf de haven in Keri vaar je makkelijk naar Turtle Island. Ook is het snorkelen erg mooi hier, spot zelfs zeeschildpadden! Verder zijn bedjes en parasols te huur. Keri Beach is best kleinschalig en over het algemeen ook wat rustiger. Zeker waard om er heen te gaan!

Strand 4: Porto Roxa Beach

Je hebt nu gelezen over de noordoost kust, zuidoostkust en de zuidwestkust. We gaan nu door naar de westkust. Hier bevindt zich namelijk Porto Roxa Beach, gelegen in het midden van de westkust. Als je dacht dat de vorige stranden erg verschillend zijn, dan zal Porto Roxa dit overtreffen. 

Stranden Zakynthos Porto

Als je aankomt lopen bij Porto Roxa denk je bij je eerste blik dat het een gewoon zandstrand is. Dit is het niet, het strand bestaat vooral uit rotsen met een klein laagje zand eroverheen. Daarnaast loop je niet zo de zee in zoals bij elk ander strand. Dit moet vanaf een klein steigertje wat ligt op één van de rotsen. Wanneer je het water in springt word je letterlijk direct ‘in het diepe gegooid’. Het water is erg hoog en ook wat onrustiger dan andere plekjes in Zakynthos. Het strand is niet erg geschikt voor kinderen. 

Verder zijn er wel heerlijke zonbedjes te huur en bestel je lekkere cocktails bij een van de vriendelijkste mensen. Al met al is ook Porto Roxa een bijzonder strand en zeker de moeite waard. Bezoek Porto Roxa Beach het best laat in de middag. 

Strand 5: Shipwreck Beach

Shipwreck Beach: zeg je ‘Zakynthos’ dan zeg je ‘Shipwreck Beach’. Dit is een van de meest populaire en bekende hotspots van het eiland. Shipwreck Beach ligt in het noordwesten. Het is erg toeristisch, als je hier niet van houdt dan raad ik je aan om erg vroeg in de ochtend het strand te bezoeken. Ondanks dat het zo toeristisch is, is het wel aan te raden hierheen te gaan. Shipwreck Beach is schitterend en adembenemend met haar glas heldere en felblauwe zeewater. Het is niet voor niets zó populair. 

Schipsvrak strand Zakynthos

Shipwreck Beach bezoek je op meerdere manieren. Je kan mee met een boottour en daarna het strand zelf op. Of kijk toe vanaf boven, waarbij je uitzicht onwerkelijk is. Let er wel op dat zowel de boottours als het uitkijkpunt erg drukke plekken zijn. Wanneer je een auto huurt, rijd je een erg mooie route omhoog naar het uitzichtpunt. Wat een lange autorit lijkt, voelt niet zo omdat er zoveel moois te zien is. Zorg er dan wel voor dat je de bijrijder bent ;). 

Stranden 6 en 7: Laganas Beach/Turtle Island

Voor het zesde en zevende strand gaan we weer terug naar beneden, dit keer het zuiden. Laganas Beach ligt in het plaatsje Laganas, wat het bekendste plaatsje is voor toeristen. In Laganas verblijven de meeste reizigers.

Laganas Beach is het meest ‘normale’ strand van Zakynthos. Het is een lang zandstrand met helder zeewater en veel beachbars. Natuurlijk zijn hier strandbedjes te huur en parasols, gratis! Wij Nederlanders houden daarvan, wees wel op tijd voordat het vol ligt. Een tip is hier rond 11:00 uur aan te komen. 

Vanaf Laganas vaar je gemakkelijk met een gehuurd bootje naar het welbekende schildpadden eiland. Turtle Island ligt op een kwartiertje varen vanaf Laganas Beach. Dit is 100% je geld waard! 

schildpadden eiland Zakynthos

Zoals de naam ‘Turtle Island’ al zegt kan je hier veel turtles spotten. Zakynthos staat er bekend om. Op het eiland is een klein strandje te vinden. Sla het schildpaddeneiland niet over op je ‘to do-lijst’ wanneer je Zakynthos bezoekt. Een dikke aanrader!

Kaart met de 7 mooiste stranden van Zakynthos

Voor je gemak is hier een compleet overzichtje met de 7 mooiste stranden van Zakynthos, het hele eiland rond.

Mooiste stranden Zakynthos Griekenland

Ben jij al in Zakynthos geweest of ga je er nog heen? Deel in de comments je ervaringen of verwachtingen van het Griekse eiland! Of doe iemand die je kent, die binnenkort naar Zakynthos vertrekt, een plezier en deel deze blog. Dan weet hij of zij precies welke stranden te bezoeken!

About Lisa van Kempen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*