Home > Reisbestemmingen > Europa > Snorkelen in Griekenland: 4 beste snorkelplekken
snorkelen in griekenland beste snorkelplekken

Snorkelen in Griekenland: 4 beste snorkelplekken

Griekenland is al heel lang een populair vakantieland. Niet vreemd ook want dit Zuid-Europese land, bestaande uit het vasteland en tal van eilanden, heeft haar bezoekers veel te bieden. Het land kent vele zonuren per jaar en heeft lekker eten, een vriendelijke bevolking, beroemde bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes. Het land wordt omgeven door de Middellandse Zee, de Ionische en de Egeïsche Zee en beschikt daardoor bovendien over vele prachtige stranden en baaien. Niet vreemd dus dat vakantiegangers regelmatig voor Griekenland kiezen als ze op zoek zijn naar goede snorkel- en duikbestemmingen.

1. Snorekelen in Zuid-Kreta, Griekenland

Kreta is één van de bekendste Griekse eilanden onder toeristen, maar wist je dat met name Zuid-Kreta een geweldige locatie voor liefhebbers van snorkelen is? In het zuiden van dit Griekse eiland is het water mooi helder en kalm. Hierdoor kun je in Zuid-Kreta genieten van een spectaculaire onderwaterwereld. Doordat de meeste baaitjes worden omgeven door rotspartijen waar veel onderwaterleven het goed doet, kun je hier bakvissen, tonijn, garnalen, octopussen en zelfs zwaardvissen tegenkomen. Tijdens een rondreis Griekenland mag je dit prachtige eiland dan ook zeker niet overslaan. Voor de beste ervaring is het wel slim om de meest rustige baaitjes op te zoeken. De vele toeristen kunnen de vissen verjagen en ervoor zorgen dat het water troebel wordt.

2.Het mooie eiland Zakynthos

Het Griekse Zakynthos is een heerlijk vakantie-eiland dat onderdeel uitmaakt van de Ionische eilanden. Het eiland beschikt over prachtige natuur en vele mooie stranden. Zakynthos is een zeer populaire bestemming bij snorkelliefhebbers dankzij de vele goede locaties. Tijdens het snorkelen kun je hier schorpioenvissen, zeebaarzen en octopussen tegenkomen. Ga je snorkelen bij de bewaakte stranden Sekania of Kalamaki, dan heb je zelfs kans om bijzondere zeeschildpadden tegen te komen.

3.Corfu is een mooie snorkelplek

Steeds vaker reizen toeristen af naar het Griekse Corfu. Dit eiland biedt naast leuke dorpjes ook vooral veel mooie natuur. Zo heb je langs de prachtige kustlijnen verschillende snorkelplaatsen die met de auto goed bereikbaar zijn. Ook kun je snorkelen in een grot bij Paleokastritsa waar je veel mooie vissen kunt tegenkomen. Waterliefhebbers moeten er wel rekening mee houden dat het water plaatselijk fris kan zijn. Een wetsuit dragen is, zeker buiten de zomermaanden, daarom aan te bevelen.

4. Paradise Beach, Kos

De laatste snorkelbestemming die in dit rijtje niet mag ontbreken ligt op het Griekse eiland Kos. De hoofdstad van dit eiland is vooral populair onder feestende jongeren, maar wie de rest van het eiland verkent ziet dat Kos nog veel meer te bieden heeft. Op een uur rijden van de hoofdstad vind je diverse rustige en mooie stranden, waaronder bijvoorbeeld Paradise Beach. Met name aan de westkant van dit strand kun je nog heerlijk rustig snorkelen.

About Otto van der Laar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*