Home > Reisbestemmingen > Afrika > Zuid-Afrika > 3 bezienswaardigheden in Zuid-Afrika die je niet mag missen!
zuid afrika

3 bezienswaardigheden in Zuid-Afrika die je niet mag missen!

In Zuid-Afrika zijn te veel gave bezienswaardigheden om op te noemen. Voor alle reizigers is er wat leuks te beleven in Zuid-Afrika. Ga bijvoorbeeld wijnen proeven in Stellenbosch, spot walvissen voor de kust van Hermanus, maak een safari in het Kruger Park of maak een mooie roadtrip over de Garden Route. Dit zijn 3 bezienswaardigheden in Zuid-Afrika die je niet mag missen!

Wijn proeven in Stellenbosch

Stellenbosch staat bekend als wijnstreek van Zuid-Afrika en als wijnliefhebber moet je deze streek in de buurt van Kaapstad zeker bezoeken. De omgeving ziet er pittoresk uit, vol met wijngaarden en mooie boerderijen waar je een wijnproeverij kunt doen. Het is zowel mogelijk om een georganiseerde proeverij te boeken als om je eigen wijntour samen te stellen. Na afloop heb je redelijk wat gedronken, dus het is zeker verstandig om het vervoer goed te regelen. Zo rijdt de Vine Hopper verschillende routes waarbij je bij meerdere wijnhuizen stopt. Ook kun je ervoor kiezen om naderhand te overnachten bij een van de romantische guesthouses in de streek.

Walvissen spotten

De beste plek om walvissen te spotten in de omgeving van Kaapstad is het relaxte dorpje Hermanus, dat op een uurtje rijden van het centrum van Kaapstad ligt. Van eind juni tot begin december, met een piek in september en november, zijn hier tientallen walvissen te zien. Deze komen af op het relatief warme water om te spelen en te paren. Niet alleen walvissen komen veel in deze wateren. Je kunt ook wat verder doorrijden naar Gansbaai, dat bekend staat om de vele witte haaien. Hier kunnen de echte durfallen cage diven met deze gigantische haaien. Hermanus is voor veel mensen het startpunt van de adembenemende Garden Route, die officieel van Mosselbaai tot Storms Rivier loopt maar vaak wordt gebruikt om de 700 kilometer lange route van Kaapstad tot Addo aan te duiden.

Safari in het Kruger Park

Voor bijna iedere reiziger is een safari in het Kruger Park het hoogtepunt van de rondreis door Zuid-Afrika. Het Kruger Park is net zo groot als de helft van Nederland en staat bekend om de vele soorten wildlife die je hier kunt spotten. De kans is erg groot dat jij olifanten, leeuwen, giraffes, neushoorns, luipaarden en nog veel meer spot tijdens een safari door het Kruger Park. Doordat het nationaal park zo gigantisch is heb je vele keuzes uit routes en gebieden. Het is slim om hierbij te kijken wat logisch aansluit op jouw reisroute. In het park zelf zijn er diverse mogelijkheden om te overnachten, van zeer luxe lodges tot een simpele bungalow of tent. Er zijn ook andere mooie natuurparken waar je de Big 5 kunt aanschouwen, zoals het Hluhluwe National Park.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*