Home > Reis inspiratie > Wandelen op Tenerife; dit zijn de mooiste wandelroutes van het eiland
wandelroutes in Tenerife

Wandelen op Tenerife; dit zijn de mooiste wandelroutes van het eiland

De grootste van de paradijselijke Canarische Eilanden is Tenerife. Hier vind je werkelijk alles wat je zoekt in een ideale vakantie: prachtig natuur, idyllische dorpjes en steden, historische bezienswaardigheden, fantastisch weer, en heerlijk eten. De populaire Costa Adeje trekt jaarlijks duizenden toeristen aan vanwege zijn parelwitte stranden. Maar dat Tenerife zich ook perfect leent voor een wandelvakantie is voor de meeste mensen nog onbekend. Het eiland telt namelijk tal van prachtige wandelroutes door een variëteit aan landschappen. Wandelliefhebbers opgelet dus; hier volgen de mooiste wandelroutes van Tenerife! 

Cuevas Negras in “La Caldera”

In het groene bergachtige gebied “La Caldera” zijn tal van mogelijkheden om te wandelen. Onder andere een route van 8 tot 9 kilometer die met tussenstops ongeveer 4 uur duurt (afhankelijk van je conditie), is erg leuk en mooi om te doen.  De route loopt grotendeels door het bos, maar waar je ook loopt, je hebt continu een prachtig uitzicht over de kust. Je wandelt op ongeveer 1200 en 1500 meter hoogte boven zeeniveau, wat het super comfortabel maakt om te wandelen vanwege de koelte. Deze route is aanbevolen voor iedere wandelaar, beginnend of gevorderd! 

Wandelen over de vulkaan de Teide

Tijdens de vele wandelroutes in El Teide kun je genieten van prachtige uitzichten over Tenerife. Je komt onder andere door pijnbossen, doorkruist lavavelden, kloven met subtropische palmen en uitgestrekte vlaktes.  De wandelpaden in dit gebied zijn goede begaanbaar en geschikt voor iedereen. 

Pico El Teide ligt in het gelijknamige Nationale Park, en het maanlandschap is hier grillig en indrukwekkend. Je komt landschappen tegen die je nog nooit in je leven hebt gezien! De meeste routes eindigen met een steile klim naar boven, naar de top van de vulkaan. Hiervoor moet je je even flink inspannen, maar het uitzicht vanaf het hoogste punt is werkelijk fantastisch! 

Punta de Teno

De Punta de Teno ligt in de gemeente Buenavista del Norte en is gemakkelijk te herkennen aan de idyllische vuurtoren. Dit deel van Tenerife is nog steeds erg rustig en ongerept, en er zijn nog weinig toeristen. Deze prachtige wandeling in het binnenland achter de kust is dus super bijzonder en rustgevend, en biedt vanuit elke hoek prachtige uitzichten. De top van de Teno is te bereiken via verschillende wegen, maar vanuit het pittoreske dorpje Teno Alto leidt een spectaculaire wandelroute off the beaten track naar het hoogste punt. De wandeling is pittig en soms zwaar voor de benen, maar je moet er wat voor over hebben! 

Wandelen door het Anaga gebergte

Het Anaga woud staat bekend als een van de mooiste plekken van het eiland en biedt talloze wandelpaden om te doorkruisen en te ontdekken. Van de vele verschillende wandelingen die je hier kunt maken is de route van Cruz del Carmen naar Punto del Hidalgo wel het meest indrukwekkend. Je wandelt hierbij door tunnels en eeuwenoude waterkanalen op grote hoogte. Mensen met hoogtevrees hoeven zich hier dus niet aan te wagen! 

Deze route duurt ongeveer 6 a 7 uur waarbij je veel zult klimmen en dalen. Het startpunt is het Anaga woud, van waaruit je via prachtige bossen naar het dorpje Batan loopt. Van hieruit ga je de bergen in. Via spectaculaire rotsformaties, tunnels en valleien bereik je uiteindelijk Punta del Hildago. Zorg dat je op tijd aan deze wandeling begint, zodat je voor zonsondergang nog kunt genieten van een welverdiend drankje op het terras! 

Zie jij een wandelvakantie Canarische eilanden en inclusief Tenerife wel zitten? Schaf dan alvast een paar stevige wandelschoenen aan en bekijk snel alle mogelijkheden! 

About Redactie Need to Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*