Home > Reistips > Op vakantie met de motor, houd hier rekening mee
Tips op vakantie motor

Op vakantie met de motor, houd hier rekening mee

Als je op vakantie met de motor gaat, dan geniet je van ultieme vrijheid. Toch kan het zeker de eerste keer een hele onderneming zijn. Want wat heb je allemaal nodig en hoe ga je meenemen? Een motor biedt een stuk minder opbergmogelijkheden dan een auto en vereist dan ook wat meer creativiteit. Wij delen een aantal praktische tips zodat jij goed voorbereid op vakantie gaat met de motor.

Op vakantie met de motor #1 – Motoroutfit

Als je een langere reis gaat maken op de motor rijd je waarschijnlijk door verschillende weersomstandigheden met telkens een andere temperatuur. Zeker als je de bergen in gaat tijdens je motorvakantie heb je al snel te maken met 20 graden verschil tussen het dal en de top van de bergen. Ook kan het zijn dat je in het frisse Nederland begint en de reis eindigt in het zonnige Italië. Stel daarom je motoroutfit samen uit verschillende lagen. Bij koud weer trek je meer lagen aan. Dit werkt beter dan één dikke laag en je kunt de kledingstukken makkelijker combineren. Zo zijn er handige motorbroeken en motorjassen verkrijgbaar die uit 3 lagen bestaan: een slijtvaste laag, regenbescherming en een thermovoering. Neem twee paar handschoenen mee: je winterhandschoenen of mid-season motorhandschoenen en zomerhandschoenen. Ten slotte stap je met één paar laarzen op de motor.

Op vakantie met de motor #2 – Hotels of kamperen

Waar je gaat slapen hangt af van je eigen wensen en budget. Kamperen tijdens je motorvakantie brengt een zekere charme met zich mee, maar wel moet je ruimte reserveren voor alle kampeerspullen. Wanneer je ervoor kiest om van hotel naar hotel te reizen hoef je een stuk minder spullen te pakken. Kies voor een kleine en compacte tent als je gaat kamperen, een luchtbed dat je klein op kunt vouwen en een slaapzak die je bij alle temperaturen warm en/of koel houdt.

Op vakantie met de motor #3 – Verzekeringen en wegenwacht

Voordat je op reis gaat is het handig om lid te worden van een wegenwachtservice. Je kunt ook zelf de nodige gereedschappen en oliën meenemen, je weet maar nooit voor welke situaties je komt te staan. Check daarnaast je motor verzekering zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens je vakantie met de motor. Ook andere verzekeringen zoals de reisverzekering wil je van tevoren goed op orde hebben. Afhankelijk van de landen die je bezoekt en de wegen die je berijdt kan het zijn dat je eventuele vignetten nodig hebt. Het is prettig om dit van tevoren te regelen, zodat je onbezorgd op weg kunt.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*