Home > Reis inspiratie > Voor na de crisis; 4 zaken waar je extra op moet letten
Goed voorbereid op reis gaan

Voor na de crisis; 4 zaken waar je extra op moet letten

Het duurt nog even, maar na de zomer komt er natuurlijk weer een tijd dat we internationaal kunnen reizen. Natuurlijk zal dat straks wel even anders zijn dan daarvoor. Door de Corona crisis zijn er allerlei dingen veranderd. Handig dus om daar van tevoren even rekening mee te houden. Zo zijn er bijvoorbeeld minder plaatsen beschikbaar door de 1,5 meter regel. Ook gelden er in elk land andere regels inzake preventie en reizen. En wat als de ziekte ineens weer opduikt in het land van bestemming? In deze blog zetten we alles even voor je op een rij. Zo kun je straks goed voorbereid op reis.

De regels per land

Check van tevoren even de reisadviezen van het land waar je naartoe wilt reizen. Deze vind je op de site van het ministerie van BuZa. Op de site Nederland wereldwijd vind je informatie over de specifieke regels en voorschriften in elk land. Check altijd van tevoren de regels in het land. Soms kun je wel tickets kopen, maar blijkt dat de regels in dit land reizen niet toestaan. In dit geval ben je de kosten voor je ticket kwijt.

Verzekering auto

Wanneer je gaat reizen met de auto, kijk dan altijd even naar de verzekering van je auto. Soms heb je namelijk een extra inzittendenverzekering of andere aanvullende dekking nodig. Heb je nog een vrij nieuwe auto of wil je geen risico nemen? Dan kun je ook kun je tijdelijk een Allrisk autoverzekering afsluiten wanneer je gaat reizen. En je kunt ook een extra pechhulp verzekering aflsuiten wanneer je geen lid van de ANWB bent.

Kampeervakantie

Alle campings zijn op dit moment gesloten en reizen naar het buitenland is niet mogelijk. De verwachting is wel dat hier verandering in gaat komen. Vanaf half april zijn de regels in sommige landen aan het versoepelen. Ook zijn sommige campings onder strikte regels weer open. Veel campings hebben hun openingsdata aangepast. Op de site van ACSI vind je alle up to date informatie over de openingsdata van campings.

Regels veranderen

Door de Corona crisis zijn er per land natuurlijk regels, maar deze gelden meestal maar tot een bepaalde datum. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken en veranderen ze weer. Landen kunnen dus afhankelijk van de situatie ineens de regels veranderen. Dit kan ook invloed hebben op je reis. Houd er dus rekening mee dat de huidige regels niet definitief zijn.

Annulering

Een epidemie of pandemie valt onder de regels van overmacht. En bij extreme omstandigheden mag je je reis kosteloos annuleren. Vanwege de omstandigheden geven sommige reisorganisaties ook vouchers. Deze kun je later gebruiken voor een andere reis en wordt gegarandeerd door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden). 

Wil je toch graag je geld terug? Dan is de organisatie verplicht om je dit te betalen. Heb je bij een goedkope chartermaatschappij een vlucht geboekt? Dan kan het zijn dat je niets vergoed krijgt wanneer je reis niet door kan gaan. 

Reizen de met de auto 

Wanneer je in deze tijd met de auto reist, dan moet je 1,5 meter uit elkaar zitten. Met je gezin mag je met meer personen in de auto zitten. Ook mag je met een collega of vriend in de auto rijden. Met meer personen is strafbaar op dit moment (30-4-2020). Desinfecteer je auto elke keer. Denk daarbij aan de delen die je veel aanraakt (deur, stuur, versnelling, autosleutel). Ventileer de auto ook goed en tank met plastic handschoenen. 

About Redactie Need to Travel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*