Home > Reisbestemmingen > Europa > Het zonovergoten eiland van Spanje: Gran Canaria
Gran Canaria

Het zonovergoten eiland van Spanje: Gran Canaria

Gran canaria is één van de 7 hoofdsteden van de Canarische Eilanden, behorend tot Spanje. Het is een prachtig eiland dat naast lekker wekker en mooie stranden nog veel meer te bieden heeft!

De zeven hoofdeilanden van de Canarishce Eilanden zijn: Lanzarote, Fuerteventura, Gran Canaria, Tenerife, La Gomera, La Palma en EI Hierro. Er zijn ook nog vier eilanden tot beschermd natuurgebied verklaard: Alegranza, Montaîia Clara, Graciosa en Los Lobos.

De stranden

Veel denken dat er op de Canarische Eilanden alleen maar zwarte stranden zijn. Dit is op Gran Canaria niet het geval. Je kunt hier witte stranden vinden zoals je van een eiland verwacht. Het mooiste strand is dat van Playa del Inglés. Andere witte stranden waar je van de zon kunt genieten zijn: San Augustín, Puerto Rico, Mogán en Las Canteras. In Gran Canaria hoef je je geen zorgen te maken over het weer. Door het gehele jaar is de temperatuur aangenaam, dus ook in de winter kan je hier lekker op vakantie. Bekijk het klimaat in de afbeelding hieronder.

De activiteiten

Er zijn op Gran Canaria veel verschillende activiteiten om te doen. Zo kun je vanuit Puerto Rico vertrekken voor diverse dolfijnentochten. Je vaart mee met de boot om dolfijnen in het wild te gaan spotten. Ook kun je snorkelen en/of duiken in een aantal gebieden. Dit is echt een aanrader! Je ziet hier verschillende onderwaterdieren zoals: roggen, octopussen en kleurrijke vissen.

Club Pacha is bekend van de grote variant in Ibiza. In Gran Canaria is ook een club Pacha, dit is een kleinere versie van de club in Ibiza maar doet er zeker niet aan onder! Puerto de Mogán is een bekende haven die klein Venetie wordt genoemd. De haven heeft een gemoedelijke sfeer en ongekende charme. De haven zit vol met terrassen waar je lekker kunt zitten en ook kun je hier opstappen op één van de boottochten richting Puerto Rico en Arguineguín.

Wat niet mag ontbreken als je in Gran Canaria bent is de Mega Moke Jeepsafari. De safari vertrek vanuit Playa de Inglés en rijdt door de prachtige omgeving van de stad. De toer komt ook langs veel kleine maar typische steden van Gran Canaria. De rit neemt je ook mee langs woestijnachtige gebieden, waar je je jeep ook kan inruilen voor een kameel.

Als je tot laat gaat stappen of niet afhankelijk wil zijn van het openbaar vervoer, dan is dit geen probleem. In Gran Canaria zijn de taxi’s namelijk heel goedkoop! Ideaal als je het ons vraagt.

Wil je ook gemakkelijk je koffer inpakken? Neem dan onze wijs op reis inpaklijst voor zonvakanties als checklist! Perfect voor ongestoord inpakken.

Veel plezier op vakantie en zon ze!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*