Home > Reisbestemmingen > Europa > Keulen: de stad die iedereen wat te bieden heeft!
Keulen stedentrip

Keulen: de stad die iedereen wat te bieden heeft!

Keulen heeft het allemaal! De stad is betaalbaar, makkelijk te bereiken, heeft vele bezienswaardigheden en ga zo maar door. Ideaal voor een stedentrip omdat er voor ieder type toerist wel wat te doen is.

Bezienswaardigheden

De gotische Dom van Keulen is een prachtig bouwwerk om te zien. De gotische kerk de Dom is gebouwd in de vorm van een Latijns kruis. De kathedraal heeft een zeer grote omvang en is één van de grootste kerken ter wereld. De Dom is zeker een bezoek waard door de indrukwekkende uitstraling en details die zowel buiten als binnen te zien zijn.

Als je in Keulen bent en je bent net als ons gek op chocolade ga dan naar het Imhoff-Schokoladenmuseum! Dit is het meest bezochte en lekkerste museum in Keulen. Tijdens de rondleiding krijg je informatie over de geschiedenis van chocolade en leer je dat chocolade vroeger alleen in vloeibare vorm beschikbaar was. Het productieproces wordt uitgelegd aan de hand van miniatuurmachines. Wil je zelf aan de slag of een proeverij meemaken? Kijk dan even op de site van het museum voor proeverijen en bonboncursussen. Na afloop van de tour kan er heeeeerlijke chocolade van het merk Lindt worden gekocht, met de keuze uit 320 verschillende soorten.

Een ander museum, wel met kunst, is het Ludwig Museum. Dit museum bestaat uit werken van de 20e en 21e eeuw. Het museum heeft veel moderne kunst en je ziet er bijvoorbeeld Popart, Russische Avant-Garde, Duits expressionisme et cetera.

De Altstadt in Keulen is een erg leuk historisch stadje. Het middelpunt is de Grote Sint-Martinuskerk. De stad is, vooral door toeristen, druk bezocht maar wel heel gezellig. Er zijn veel cafés en restaurants waar je even tot rust kunt komen na al het shoppen. En met lekker weer kan je er ook voor kiezen om met de rondvaartboot langs de Rijn te varen. 

Actieve uitjes

Een paar actievere uitjes van Keulen zijn bijvoorbeeld de kabelbaan en de Kölner Zoo. Met de Kölner Seilbahn ga je over de Rijn. Je hebt een panorama uitzicht over de hele stad en de kenmerken van Keulen zoals de Dom. De overtocht duurt maar zes minuten en een retour kost je €6,50, dus waarom niet? Houd er wel rekening mee dat je met maximaal vier personen per gondel de overtocht kan maken.

De Kölner Zoo bestaat al sinds 1860 en is met de jaren steeds uitgebreider geworden. Het park is zeer betaalbaar, 17,50 per volwassene. Het dierenpark heeft veel verschillende verblijven en dieren, wel 690! De ligging is perfect, het ligt namelijk naast de kabelbaan. Deze 2 uitjes zijn dus heel goed te combineren!

Winkelen

Winkelen kan je in Keulen heel erg goed! Naast de bekende ketens zoals H&M en Zara zijn er door heel Keulen ook veel boetiekjes en accessoire winkels te vinden. Vaak zijn in deze boetiekjes werken te vinden van lokale kunstenaars. Waar je overigens indrukwekkende werken van kunstenaars kan vinden in de vorm van streetart is in het Belgisches Viertel.

De Schildergasse is een 500 meter lange straat die alleen toegankelijk is voor voetgangers, heel fijn! Er zijn bekende winkels maar ook restaurants, cafés en juweliers te vinden. De Hohe Strasse heeft ook een groot aanbod aan winkels. Waar deze 2 straten elkaar kruisen vind je de LEGO winkel, leuk om een keer doorheen te lopen. Winkels die te vergelijken zijn met Bijenkorf vind je in het Galeria Kaufhof, ook handig voor als het regent! In de Neumarkt Galerie vind je kleding, accessoires voor in je huis, sportartikelen en restaurants, kortom alles!

Eten en drinken

In de Altstadt kan je kiezen uit enorm veel restaurants en cafés. De prijzen verschillen, maar bij de meeste restaurants is het eten zeer betaalbaar. Rond de Heumarkt en de Neumarkt zitten de restaurants veelal in kleine straatjes. Dit voelt heel gemoedelijk en sfeervol aan. In de zomer kun je hier dan ook goed natafelen en genieten van de omgeving. Om helemaal in sfeer te komen kan je kiezen om bratwürst te eten en een Keuls biertje te proeven. Je kan de brouwerij ook bezoeken en een proeverij boeken.

Geniet van de stad en veel plezier!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*