Home > Reisbestemmingen > Europa > Londen: de levendige stad met vele must do’s!
Londen cityrip

Londen: de levendige stad met vele must do’s!

Wat is er niet te doen in Londen? Volgens ons is alles er! Londen heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, shopping centra en heel veel architectuur en gezelligheid. We zetten een paar ideeën en must sees op een rijtje.

Bezienswaardigheden


Londen staat vol met bezienswaardigheden die bij een stedentrip horen. Denk hierbij aan de London eye, als het lekker weer is of tijdens een heldere avond geniet je van een prachtig uitzicht over de hartje Londen. Let wel op dat er vaak rijen zijn dus als je meer wilt doen op de dag, plan deze activiteit dan goed in. De Big Ben kun je bezoeken tijdens een gehele city tour of ga er te voet heen. De meeste bezienswaardigheden zijn in hartje Londen en aan te lopen tijdens je stedentrip. De London Eye, Westminster Bridge, Big Ben en House of Parliament liggen vlak bij elkaar. Hier kan je dus dezelfde dag nog langsgaan. Doe dit ook echt! Het zijn prachtige gebouwen en de architectuur is een bezoekje waard.

De Tower Bridge ligt wat verder maar deze is makkelijk te bereiken via de metro. Je kunt er ook voor kiezen de brug een bezoekje te brengen en daarna een wandeling te maken naar de London Bridge. Als je het aandurft, wij tot nog toe niet….ga dan naar de London Dungeon. Dit is een horrormuseum waar gruwelijkste misdaden uit het verleden naar het heden gebracht worden. Houd je hart vast want het is zeer realistisch gemaakt! De tour zal je ongeveer 1,5 uur in spanning houden! Buckingham Palace ligt wat verder in de stad en is het beste bereikbaar via metrohalte Green Park. Het is een prachtig gebouw met een groot park voor als het lekker weer is en je even tot rust wilt komen.

Winkelen

Winkelen is geen probleem in Londen. Er zijn erg veel grote straten, divers markten en warenhuizen waar je helemaal los kan gaan in het hippe Londen! Een paar voorbeelden hiervan zijn: Camden town en Camden market. Zoals de naam het al zegt liggen deze in hetzelfde gebied. Camden town heeft veel boetiekjes en alternatieve winkels. Er zijn aparte en unieke dingen te vinden en de straat is leuk versierd. De gebouwen zijn allemaal bewerkt met graffiti en dat maakt de straat zo speciaal. Camden market ligt achter de straat zelf. De markt is gedeeltelijk overdekt. Op de markt vind je heel veel verschillende zaken met alternatieve kledij, piercingshops, juwelen, schoenen, tweedehandsspullen, antiek et cetera. Wat deze markt z’n charme geeft is de gemoedelijke sfeer en dat je de kunstenaars en ontwerpers ook vaak aan het werk ziet. Erg leuk om mee te kijken en een andere winkelbeleving te ervaren.

Picadilly Circus

Jackie Groesbeek

Picadilly Circus

Picadilly Circus is één van de bekendste pleinen van Londen, eveneens als Trafalgar Square. Vanuit Picadilly Circus zijn China Town en Soho binnen 10 minuten te bereiken. Rondom het plein zelf bevinden zich verschillende grote ketens en niet te vergeten de M&M’s store. Zo’n grote en kleurrijke winkel hebben wij nooit eerder gezien! Als je iets doorloopt vind je de vele bioscopen op Leicester Square en de theaters waar allerlei producties te zien zijn. Let op dat je op tijd bent. Er zijn vele theaters in dezelfde straten, dit kan heel verwarrend zijn omdat de namen ook op elkaar lijken. Zorg dat je er op tijd bent en bij het juiste adres staat anders mis je de helft van de show….oepsie! De duurdere winkels vind je op Regent Street, de straat heeft gelijk een heel andere sfeer dan het drukke (toeristen)plein.

In Soho zijn wederom veel boetiekjes te vinden en het is een hele hippe wijk met een gezellige sfeer. In Soho kun je goed uitgaan en genieten van een maaltijd en wat drankjes. Hierover meer onder het kopje eten en drinken. Een zeer bekende straat in Londen is Oxford Street, hier vind je alle bekende warenhuizen. Denk aan Marks en Spencers, John Lewis en Selfridges. Op Portobello road vind je de grootste antiek markt van de wereld. Op deze markt kan je zoveel leuke dingen scoren en als je een beetje goed zaken kan doen ga je met veel weg voor weinig. Naast antiek zijn er ook vers fruit en groente te koop, is er nieuwere mode te vinden maar ook tweedehands. De markt is enorm druk bezocht en ga het liefst niet op de zaterdag, dit is echt niet te doen. Er zijn zoveel mensen op de zaterdag dat je haast geen stap kunt zetten!

Eten en drinken

Overal in London vind je wel een eet en drink tentje. Vaak zijn de prijzen van goede restaurants in het centrum hoger dan je misschien gewend bent. Een tip is om net even buiten het centrum een straat in te schieten en kijken wat je daar allemaal tegenkomt. Als je volledig tot rust wil komen na een drukke dag raden wij je aan 20 minuten in de trein te zitten met eindpunt Blackheath. Hier kun je bij restaurant Zerodegrees heeeeerlijk eten! Een aanrader om daar te eten zijn de pizza’s! Ze zijn heerlijk vers en zeer betaalbaar, zo rond de 12 pond per stuk. Rondom Camden market vind je enorm veel restaurants en cafés. Deze zijn allemaal tegenover elkaar gevestigd en geloof ons de keuze is er! En voordat je de Camden market ingaat vind je nog een leuk hofje met een handjevol restaurants.

Wil je een keer lekker Mexicaans eten? Dan raden we Wahaca aan. Dit restaurant heeft meerdere locaties in Londen centrum zoals: Covent Garden, Oxford Circus en Soho. Het eten ligt ook hier rond de 12 pond. Giraffe is ook op meerder plaatsen in London te vinden. Je krijgt hier goede service en goed eten. Je kunt hier kiezen uit salades, burgers, wok gerechten en ga zo maar door. Ook hier zijn de prijzen zeer betaalbaar, zo rond de 14 pond per gerecht.

Uitgaan

In Londen kan je heel divers uitgaan. Er zijn veel cafés en bars, kleine clubs maar ook massale clubs en ‘rooftop party’s’. O’n’eills in Soho is een echte aanrader. Deze plek biedt alles voor een leuke avond. Één van de redactrices was hier bijna elk weekend te vinden tijdens haar stage periode in Londen. Niet voor niks! O’neills bestaat uit 3 ‘levels’, waarvan de eerste een restaurant is. Op het tweede level vind je live optredens van vaak lokale artiesten en coverbands. De derde etage is een club waar alle nieuwste nummers worden gedraaid en of je nou wel of niet rookt ga ook even het dak op. Daar kan je muziek luisteren en mensen leren kennen, uit ervaring is iedereen zeer open en sociaal, voor de sfeer geven we een 10!

Een andere topper vlakbij Leicester Square is de Hippodrome. De club draait allerlei soorten muziek en is heel erg groot. Kijk dus uit dat je niet verdwaald. Pacha vind je ook in hartje London, een superleuke club die voornamelijk veel house muziek draait. Deze club is ook bekend door de locatie in Ibiza.

Tips

Enkele tips zijn nog om Notting Hill te bezoeken, bekend van de Brits-Amerikaanse film. Greenwich is ook een leuk stadje met een markt, de prachtige grote universiteit met daarachter een groot park. Er is veel architectuur te zien, zoals het mooie Observatorium, het Queen’s House en het Nationaal Scheepvaart Museum.)

Veel plezier in deze heerlijke stad!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*