Home > Reis thema's > Actieve reizen > Op zoek naar een actieve vakantie dichtbij huis? Kies voor Luxemburg!
Luxemburg actief

Op zoek naar een actieve vakantie dichtbij huis? Kies voor Luxemburg!

Wil je een actieve vakantie en niet te ver van huis gaan? Kies dan voor Luxemburg, het heuvelachtige gebied biedt je tal van actieve activiteiten. Alles kan hier, zoals: wandelen, fietsen, mountainbiken en diverse watersporten. Lees er snel meer over!

Wandelen

De 112 km lange route van de Mullerthal Trail bestaat uit 3 routes en 6 etappes. Genoeg keuze dus voor als je een fanatiek wandelaar bent of een beginner. Ook is er langs de verschillende routes genoeg te zien aan cultuur, architectuur, kleine steden en niet te vergeten de prachtige uitzichten.

Als je niet zo’n fanatieke wandelaar bent, wat heel herkenbaar is…. Dan is de Berledange een goede keuze. Hier kan je kiezen voor een makkelijke route van 7.5 km. En er is de optie om een GPS te huren of een audiogids. Wandel je echt nooit en vind je het fijner met begeleiding? Regel dan een begeleide tocht met een expert op wandelgebied, hiermee krijg je tegelijkertijd veel informatie over de route en de omgeving.

Mountainbiken

Mountainbiken kan door heel Luxemburg door de prachtige ruige gebieden en hoge bergen. De Red Rocks zijn een bekend fenomeen van Luxemburg. Als je op zoek bent naar een ruige mountainbike tocht moet je kiezen voor de RedRock Trail “Lallengerbierg”. Een zware route van 6.2 km die je zal uitputten maar je de echte mountainbike ervaring geeft. Als je een makkelijkere route wilt kies dan voor de Tunnel route in Beckerich. Dit is een makkelijke route en is maar 4.2 km lang. Zeker het proberen waard als het weer meezit. Ook de Houbierg route in Beckerich is een aanrader deze is 5.4 km en ook toegankelijk voor beginners.

Fietsen

Er zijn in Luxemburg veel thema fietstochten. Dit is, uit ervaring, super gezellig en weer wat anders dan de auto pakken, ergens uitstappen en het daarbij laten. De fietstochten zijn verschillend, soms leiden de routes je naar steden, bezienswaardigheden en natuur. Er zijn er erg veel dus kies een route die bij jou past. Wij vonden het leuk om een keer naar een stad te fietsen en naar een uitzichtpunt. Bij deze een aantal routes op een rijtje.

Fietstour “Jardins à suivre” is zo’n 30 km lang en brengt je langs kunstenaarstuinen. Je begint in een natuurpark en zult prachtige panorama’s zien. De fietsroute Velo Vinum brengt je langs het historische wijndorp Ehnen. Het leid je langs wijngaarden en heuvels met mooie uitzichten. Je kan er ook voor kiezen om naar Luxemburg stad te fietsen. Je vertrekt dan vanuit Grevenmacher en eindigt in Scheierhaff. De route is makkelijke en veelal vlak, je doet er ongeveer 2 uur over. Dus als je vroeg vertrekt kan je de hele dag in de stad wandelen en lekker bijkomen op een terras!

Als het weer het toelaat kan je ook voor watersport kiezen. Met goede wind kan je bijvoorbeeld kite surfen, zeilen et cetera. Ook zijn er verschillende avontuurparken, kun je bergbeklimmen en met het gezin een middagje klimmen op klimmuren.

Ben je toe aan ontspanning? Ga dan lekker naar een wellness centrum of geef je spieren rust tijdens een rondje zwemmen. In de buurt van Luxemburg stad vind je De Masseur. Hier kan je, zoals de naam al zegt, heerlijke massages krijgen om bij te komen. Ben je toe aan een hele dag verwenning? Ga dan naar Saint-Nicolas Spa in Remich.

Veel plezier en success in het heuvelachtige Luxemburg!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*