Home > Reisbestemmingen > Europa > Wil je tijdens je stedentrip op zoek naar cultuur? Ga dan naar Wenen!
Wenen stedentrip

Wil je tijdens je stedentrip op zoek naar cultuur? Ga dan naar Wenen!

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en heeft zoveel te bieden! We zetten een paar hoogtepunten, cultuur- en shop tips en de beste eet en drink spots op een rijtje in dit artikel.

Bezienswaardigheden

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk, gelegen aan de Donau rivier. De stad kent vele culturele bezienswaardigheden. Wij sommen er een paar voor je op! Ten eerste het bekende MuseumQuartier, een 60.000 m² complex wat geheel om cultuur draait. Er zijn veel musea te vinden waaronder de volgende 3 bekende: MUMOK, Leopold museum en Kunsthalle Wien. Het MuseumQuartier bevind zich in de straat Museumplatz op nummer 1.

wenen-museum

De Stephansdom is zeker een bezoek waard! Het is een prachtige rooms-katholieke kathedraal. Het is de grootste kathedraal van heel Oostenrijk. De dom heeft een lengte van 107 meter en een breedte van 34 meter.

Schloss Schönbrunn is één van de mooiste baroksloten van Europa. Neem daar dus zeker even een kijkje. Dit kan met een korte of lange rondleiding, maar net waar je zin in hebt! Het slot heeft een bijbehorend park en de oudste dierentuin ter wereld.

Het State Opera House, de Weense staatsopera bied je een geweldige avond uit. Met meer dan 50 opera’s en ballet zijn er zo’n 300 voorstellingen per seizoen. Er is ook een prachtige balzaal te vinden waar in het balseizoen 150 jonge mannen en vrouwen aanwezig zijn en dansen. Je kunt ook livestreams bekijken vanuit je appartement, hotel of zelfs vanuit huis op www.staatoperlive.com.

Winkelen

Winkelen kun je in Wenen ook zeer goed met elk budget! Heb je een hoog budget kies dan voor de Kohlmarkt. Dit is een dure winkelstraat waar je onder andere winkels zoals Chanel, Dior en traditionele Oostenrijkse kostuums kan vinden. Heb je een budget dat wat lager ligt? Geen probleem! Ga dan naar Shopping City Süd. Hier vind je de bekende ketens zoals de H&M en de Zara. Je kan ook kiezen voor de langste shopppingstraat in Wenen als je echt op zoek bent naar nieuwe kleding. De Mariahilferstrasse bied je alles wat je wilt, alle grote modemerken zijn hier aanwezig voor verschillende budgetten. Naast de bekende winkels vind je hier ook boetiekjes om net even iets anders te kunnen kopen.

Wat ook heel leuk is om te doen in Wenen is een markt bezoeken. De grootste rommelmarkt van Oostenrijk is de Wienzeile. De Brunnenmarkt is populair bij studenten en kunstenaars en straalt een Oosterse sfeer uit. Overige markten zijn: Karmelitermarkt, Mexikoplatz en natuurlijk de Naschmarkt.

Eten en drinken

Na lange dagen shoppen en bezienswaardigheden bezoeken wil je natuurlijk lekker eten en bijkomen. Dit kan heel goed bij Dstrikt steakhouse, gelegen aan de Schubertring straat. De prijs ligt rond de 50-60 euro per persoon. Best een hoge prijs maar de steaks zijn het meer dan waard hmmm. When in Oostenrijk moet er schniztel worden gegeten, dit kan je doen bij Schnitzelwirt gelegen aan de straat Neubaugasse. Het restaurant is typisch Oostenrijks, vewacht dus geen luxe. Het is een gemoedelijk restaurant met goed eten en de prijs ligt rond de 20 euro.

Loca is een hele leuke hippe tent met een moderne uitstraling, echt een aanrader! Het restaurant zorgt voor goed eten, weinig koolhydraten en met veel producten uit de regio. De prijs ligt rond de 25 euro per persoon, een 6 gangen menu kost slechts 46 euro (uitproberen dus!). Last but not least, moet de Sachertorte onderdeel zijn van je stedentrip. De Sachertorte is een zeer bekende (zelfs beroemde) taart uit Wenen. De taart bestaat uit chocoladecake, is gevuld met abrikozenmarmalade en bedekt met een heerlijke dikke laag chocoladeglazuur.

Laat je verassen door de Oostenrijkse cultuur en geniet van Wenen!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*