Home > Reisbestemmingen > Azië > Op rondreis naar de hoogtepunten van Cambodja!
Cambodja rondreis

Op rondreis naar de hoogtepunten van Cambodja!

Cambodja kent zeer veel prachtige tempels en pagodes. Het land dat een lugubere geschiedenis kent maar zich heeft opgeklommen tot een land waar een ieder ander graag naar toe zou willen! Wil je ook zo graag meer weten over Cambodja en wat dit land te bieden heeft? Lees hier de hoogtepunten en plan jouw eigen reis binnenkort ook!

Om optimaal te genieten van de vaak wat vermoeiende rondreis is het verstandig de drukste plaatsen als eerste te bezoeken. Een aanrader is dus om met de hoofdstad Phnom Penh te beginnen. De stad ligt vrij centraal in Cambodja en er zijn nog veel oude kolonie gebouwen te vinden uit de Khmer-periode. De periode waarin de Franse kolonisten Cambodja een Frans protectoraat maakten. Cambodja kent een bloederig verleden, denk aan de killing fields, maar is nu in positieve zin ontwikkeld.

Phnom Penh

In Phnom Penh is erg veel te doen en te zien. Bezoek bijvoorbeeld de central markt Psar Thmey. Waar je handgemaakte kleding, Sterling zilver, fruit en groente kunt kopen. Ook kun je er heerlijke vers bereide maaltijden eten. Een bezoek aan de tempel Wat Phnom mag niet ontbreken! Het is voor de Cambodjanen een erg belangrijke plek. De tempel ligt op een heuvel van 27 meter en word dagelijks bezocht. Buddhisten komen er om te bidden en mediteren. Doe dit zelf ook aan het begin van de dag, vooral op deze plek zal je goed tot rust komen. De killing fields van Choeng Ek is een must do. Het is niet bepaald een fijne plek maar wel zeer indrukwekkend. Het vertelt veel over een stuk geschiedenis van Phnom Penh heeft doorstaan. Duizenden mensen vonden op die plek, helaas, de dood.

Battambang

Battambang is de op één na grootste stad van Cambodja, gelegen aan de Sangker rivier. Phnom Sampeau is een te bezoeken grote rots met een aantal pagodes. De Pagodes zijn prachtig versierd en bovenaan de rots staat je een mooi uitzicht te wachten. In Battambang moet je een ritje met de bamboo train nemen, dit is een ongelofelijk leuke maar ook unieke ervaring. De trein begint op 3,7 km afstand van Battambang in het plaatsje O Dambong. Vervolgens vervoert hij je 7 km ten zuidoosten van O Sra Lav, langs duizelingwekkende bruggen die zijn achtergelaten door de Fransen. De reis bij elkaar duurt 60 minuten, 20 heen, 20 terug en een pauze van 20 minuten. De Wat Ek Phnom ligt iets verder van Battambang maar de Angkoriaanse ruine is ook zeker een bezoek waard. Aardig wat bezienswaardigheden dus! Loop ook eventjes rond in de stad, die is een stuk rustiger dan Phnom Penh en heeft je ook veel te bieden.

Siem Reap

De reis zet zich voort in Siem Reap, de plaats waar nabij gelegen vele tempels te bezichtigen zijn. Op ongeveer 3 km ten Noorde van Siem Reap liggen de tempels van Angkor, het grootste tempelcomplex van de wereld. De Angkor Wat is een must see! Dit is een prachtige maar vooral enorme tempel, echt adembenemend. (zie coverfoto) Het Tonle Sap meer kost je maar 5 dollar voor een ritje. Het is een vissersmeer met tal van drijvende dorpen, zeldzame vogels en mangrovebossen. Als je toch in de buurt van Angkor bent laat je dan verassen door de meer dan honderd religieuze bouwwerken. Boek een toer langs het gebied en geniet!

Koh Rong

Sluit je reis af op het tropische eiland Koh Rong. Het eiland is bereikbaar per boot en kost je slechts 20 dollar voor een retourtje. De stad is groot maar er heerst een rustige sfeer. Het eiland heeft 23 stranden, genoeg plek dus voor jou om even bij te komen van de indrukken die je hebt opgedaan de afgelopen dagen/weken. Er zijn geen pinautomaten op het eiland dus let daar goed op voordat je je cocktail besteld! Één van de mooiste stranden is long beach, het ligt wat afgelegen dus lekker rustig. Je kunt er komen door 45 minuten te wandelen of koop voor 5 dollar een retourticket voor de boot. Op Tui beach vind je ook heerlijke restaurants, barretjes, hangmatten, ligstoelen en wat je ook maar wenst.

We wensen je enorm veel plezier en succes met het uitkiezen van jou rondreis naar Cambodja!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*