Home > Reisbestemmingen > Afrika > 4 highlights van Namibië die je absoluut niet mag missen
onmisbare tips namibie

4 highlights van Namibië die je absoluut niet mag missen

Wanneer je op zoek gaat naar de must-see locaties van Namibië, kom je al snel uit op de oranjekleurige zandduinen of de safariparken. Ook wij raden aan om deze bijzondere plaatsen te bezoeken. Toch willen we het in dit artikel anders aanpakken door meer te vertellen over de 4 highlights van Namibië waar je misschien niet direct aan denkt, maar die je absoluut niet mag missen. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder.

1. Spot de zwarte neushoorn in Damaraland

In het noordoosten van Namibië ligt Damaraland: het leefgebied van de bedreigde zwarte neushoorn. Dit is dan ook de ideale locatie om een glimp van deze bijzondere dieren op te kunnen vangen. Niet alleen de kans om de zwarte neushoorn te zien, maar ook het leefgebied zelf is bijzonder: de ruige rotspartijen en de acaciabomen maken Damaraland een perfecte locatie om je hoofd te legen. Voor de mensen die hier willen overnachten is er in samenwerking met de lokale bevolking een kampement opgezet.

2. Ga op wandeltocht in Fish River Canon

Vlakbij de Zuid-Afrikaanse grens en in het zuiden van Namibië ligt de Fish River Canyon: één van de grootste en diepste canyons ter wereld. Deze plek is niet alleen indrukwekkend om te zien maar geeft je ook de kans om op een sportieve en interactieve manier de canyon te ontdekken. De echte doeners kunnen de wandelschoenen aantrekken en samen met een gids de ravijn ingaan. Eenmaal in de ravijn kun je genieten van een lekkere maaltijd en slapen in een knus tentje.

3. Maak kennis met de Bosjesmannen

De Bosjesmannen wonen in kleine hutjes en dorpen op de Namibische savanne en leven op een traditionele manier. Extra leuk: ze laten jou als bezoeker graag hun eeuwenoude stamtradities zien. Hoe een dag bij de Bosjesmannen eruit ziet? Met behulp van de gids leer je de kliktaal, maak je een wandeling en leer hoe je je moet overleven in de natuur. Hoe maak je natuurlijke medicijnen en hoe maak je vuur zonder lucifers? De Bosjesmannen leggen het je met plezier uit!

4. Neem deel aan de activiteiten van Swakopmund

Ben jij actief en sportief? Dan raden we het je aan om Swakopmund, een prachtige kustplaats, te bezoeken. Swakopmund is de ideale locatie voor actievelingen. Je kunt hier namelijk sandboarden, op een quad rijden, kajakken (hallo zeehondjes!) én door de baai varen. Ook wanneer je voor ontspanning gaat kun je in Swakopmund terecht. Er zijn namelijk genoeg restaurantjes, winkeltjes en niet te vergeten: een mooi strand.

Welke highlight van Namibië zou jij graag willen bezoeken?

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*