Home > Reisbestemmingen > Europa > De do’s en dont’s van de sprookjesachtige stad Venetië
Venetië stad

De do’s en dont’s van de sprookjesachtige stad Venetië

Venetië, de sprookjesachtige stad van Italië. De bruggen, het water, smalle steegjes, de rust van geen verkeer en prachtige huizen. De afgelegen stad in het water waar prijzen torenhoog kunnen zijn maar toch een rust heerst. Venetië bevat tal van bezienswaardigheden die in de blog hieronder zullen worden uitgelicht.

Bezienswaardigheden

Het bekendste plein van Venetië is het San Marcoplein. Het plein is vernoemd naar de gelijknamige basiliek en naar de in de basiliek begraven beschermheilige San Marco. Het is een prachtig plein om langs te lopen en een foto te make. Ga niet op het plein zitten…je leest verder in dit artikel waarom. De San Marco-basiliek wordt beschouwd als één van de mooiste basilieken in Europa. De basiliek bevat veel kunst waarvan het meeste is geroofd uit Constantinopel tijdens de Vierde Kruistocht. De basiliek telt vijf koepels en talloze bogen en torentjes. Op het Piazza San Marco staat de klokkentoren Campanile, ruim 98 meter hoog en het hoogste gebouw van Venetie. De toren biedt je een prachtig uitzicht over de stad. Voor maar 8 euro entree is het zeker een bezoekje waard. Last but not least zijn de kanalen van Venetië, prachtig om langs te lopen en doorheen te varen met een gondel. Het belangrijkste kanaal is Canal Grande met een lengte van bijna 4 kilometer en een breedte van 30-90 meter.

Eten en drinken

Venetië kent een grote verscheidenheid aan restaurants en bars, waarvan vele aardig aan de prijs zijn. Als je in Venetië wilt eten check dan eerst even onderstaande do’s en dont’s voordat je schrikt van de rekening.

Do’s

Osteria Da Alberto biedt echt Venetiaans eten met een fijne sfeer. Let wel op dat het een klein en drukbezocht restaurant is. Kijk eerst goed naar de openingstijden voordat je net te laat bent en in de rij moet staan. De prijs van dit restaurant ligt tussen de 25 en 30 euro per persoon. Een andere lekkere en betaalbare keuze is het restaurant Vini Da Gigio. Het restaurant heeft een wisselende kaart, goede reputatie en een prijs van rondom de 40 euro per persoon. Wil je liever on the go pasta eten voor een klein prijsje? Kies dan voor We Love Italy, de toepasselijke naam doet zijn eer aan aangezien je hier heerlijke pasta’s kunt bestellen. De gemiddelde prijs ligt hier rond de 7 euro.=

Dont’s

Een absolute don’t is eten of drinken op het San Marcoplein. Voor een glas frisdrank betaal je hier al 10 euro! Als er een bandje gaat spelen is dat gezellig op de achtergrond maar hier betaal je, schrik niet, ook een tientje extra voor. Over het eten niet te spreken… Harry’s bar is ook aardig aan de prijs. Het eten is van goede kwaliteit maar de portiegrootte is erg klein tegenover de gemiddelde prijs van zo’n 50 euro per persoon.

Tips

Er zijn al wat tips rondom eten en drinken aangegeven. Om je dag/weekend of langere vakantie in Venetië betaalbaar te maken is het aan te raden op een camping buiten de stad te verblijven. Vervolgens vertrek je met de boot naar Venetië. Als je niet zeker weet in welke periode je naar Venetië moet gaan, denk dan aan februari. Het is erg leuk om het carnavalsfeest mee te maken met de prachtige maskers en gezellige sfeer. Het aankomende carnavalsfeest zal 11-28 februari 2017 weer plaatsvinden. Breng ook een bezoek aan één van de vele musea die Venetië te bieden heeft. Denk aan het muziekmuseum Museo della Musica wat van oorsprong een kerk was. Houd je meer van moderne kunst? Ga dan naar museum Guggenheim, gelegen aan de Canal Grande.

Succes met het boeken van je reis en veel plezier in Venetië!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*