Home > Reisbestemmingen > Europa > Deze 4 trekpleisters moet je hebben bezocht tijdens je stedentrip naar Lissabon!

Deze 4 trekpleisters moet je hebben bezocht tijdens je stedentrip naar Lissabon!

Bezoek Castelo de SAO Jorge

Lissabon is een prachtige uitgestrekte stad, gevestigd aan de Portugese kust. Als ik persoonlijk op een stedentrip ga. Vind ik het altijd onwijs tof om de stad vanaf een hoger punt te zien. Dit punt ligt maar liefst op een hoogte van 110 meter, tijdens een aardbeving in 1755 is de helft van het kasteel ingestort. Ik vind dan dat je dan een uniek beeld van de stad krijgt en ook van de grote van de stad. Castelo de SAO Jorge is hier het ultieme voorbeeld van, dit prachtige kasteel geeft een uniek beeld van deze bijzondere stad. En beschikt over een prachtig park waar een heerlijke wandeling gemaakt kan worden. Wanneer je dit kasteel wilt bezoeken kun je het best tramlijn 28 pakken. Deze unieke tram brengt je naar het uiterste puntje van de heuvel waar het kasteel zich bevindt.

Het uitzicht vanaf Castelo de São Jorge

Het eten in Lissabon

Wanneer ik aan Lissabon denk, denk ik direct aan pastel de nate. Dit is een signature dish voor de Portugese Hoofdstad. En behoort tot een van mijn favoriete gebakjes. Dit gebakje is eigenlijk overal te verkrijgen en wordt vaak gegeten gecombineerd met een espresso.

Inwoners van Lissabon houden van eten en drinken dit is ook terug te zien in de velen restaurantjes die Lissabon te bieden heeft. Wanneer je in lissabon bent laat je dan vooral verdwalen in de kleine steegjes. Hier vind je de leukste restaurantjes die echt lokale gerechten aanbieden en die simpelweg niks kosten. Een voorbeeld van zon gerecht is petok dit is een onwijs lekker gerecht wat vaak als bij gerecht wordt besteld. Dit gerecht bestaat uit groente, patat en een gebakken ei, heel simpel maar onwijs lekker.

Pastel de Nate

Sintra

Wanneer je in Lissabon bent moet je eigenlijk wel een bezoek brengen aan Sintra, Deze plek is onderdeel van de werelderfgoedlijst van Unesco. Wanneer je Sintra bezoekt zal je ook direct snappen waarom deze plek daartoe behoort. Sintra is prima te bereiken met de trein vanuit Lissabon. Pena palace is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Sintra, dit paleis ligt op 480 meter hoogte en staat bekend om het imposante bouwwerk en de felle kleuren waarover het paleis beschikt. Dit paleis is gebouwd in het jaar 1840 en is het voormalige zomerpaleis van de Portugese koninklijke familie. Wanneer je dit kasteel bezoekt zul je verbaasd zijn over de staat waarin het paleis verkeerd. Alles is nog intact en prachtig bijgehouden. Rondt het kasteel ligt een prachtige tuin die beschikt over honderden verschillende planten soorten. Wil jij de drukte voor zijn? Haal dan alvast online kaartjes dit zal je veel tijd besparen!

Jeronimos Monastery

Dit geweldige klooster is een van de mooiste gebouwen van Lissabon. Dit klooster werd gebouwd omdat de eerste ontdekkingsreis naar Indië door Vasco da Gama was geslaagd. Dit prachtige klooster is opgebouwd uit prachtige kalksteen en versierd met Moorse en Oosterse versieringen. Binnen in dit klooster bevindt zich een prachtige kerk een meesterwerk in de Manuelijnse stijl. Het bezoeken van deze unieke kerk is ook zeker een Must! Dit klooster is ook onderdeel geworden van Het UNESCO werelderfgoed net zoals Torre de belem. Wil jij nu ook meer weten over torre de belem? Check dan snel onze socials!

Jeronimos Monastery

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*