Home > Reisbestemmingen > Europa > Dit zijn de 5 plekken die je moet hebben bezocht bij een bezoek aan Berlijn
Brandenburger Tor

Dit zijn de 5 plekken die je moet hebben bezocht bij een bezoek aan Berlijn

Berlijn is een stad die te bezoeken is tijdens verschillende jaargetijden. In de zomer kan het ongelofelijk lekker weer zijn, Terwijl het in de winter echt oosters koud kan zijn. Lees snel verder als jij meer te weten wil komen over deze geweldige stad!

Reichstag

De rijksdag is een iconisch gebouw waar het Duitse parlement zich bevindt. Wanneer je het centrale stadion van Berlijn uitgelopen komt. Loop je direct op het Platz der Republik, dit is het grote grasveld gelegen voor de reichstag. Mocht je de reichstag willen bezoeken? LET DAN OP: De reichstag is een overheidsinstantie dus is heel goed beveiligd, je dient dan ook een tijdslot te boeken en een paspoortcontrole te ondergaan. Wanneer je door deze check heen gekomen bent kan het avontuur beginnen! Met de lift ben je binnen de kortste keren boven aan de Reichstag en kun je genieten van een onvergetelijk uitzicht namelijk: de prachtige Berlijnse Skyline. Ook kun je een kaartje kopen om de koepel binnen te gaan. Dit raad ik zeker aan (TIP: Bezoek de koepel in de avond, hierdoor wordt de ervaring nog unieker). Ook is het mogelijk om lekker te dineren in deze koepel, dit is erg populair dus regel dit enige tijd van tevoren. Wanneer je genoeg hebt rondgelopen en mooie plaatjes hebt geschoten is het natuurlijk weer tijd om naar beneden te gaan. Dit doe je d.m.v. een glazenlift die rechtdoor de tweede kamer heen gaat. Een uniek kijkje in het Duitse parlement dus!

De koepel op de Reichstag

Brandenburger tor

Dit is de meest bekende bezienswaardigheden van Berlijn, deze prachtige stadspoort heeft een geschiedenisrijke historie. Zo heeft Napoleon de sculptuur die boven aan de poort staat meegenomen na de verovering van Berlijn in 1806. Ook was deze toeristische trekpleister een belangrijk middelpunt van de tweede en koude oorlog, tijdens de koude oorlog liep de Berlijnse muur onder deze poort door. De Brandenburger tor bevindt zich in het midden van het centrum van Berlijn.

De Brandenburger Tor

Verblijf in Berlijn

Berlijn staat bekend als een uitgestrekte stad zonder echt centrum, echter wordt het centrum van Berlijn vaak bestempeld als Mitte. Vanuit Mitte zijn alle bezienswaardigheden goed te bereiken. Mocht je in een trendy wijk willen verblijven? Dan is Friedrichshain de wijk waar jij op zoek moet gaan naar een verblijf. Deze wijk is gevestigt in het Oosten van Berlijn,

In Friedrichschain bevindt zich ook het langste stuk Berlijnse muur dat nog over is gebleven na de val van de muur. Namelijk: De East side gallery, Deze muur bestaat uit 1.3 kilometer kunst en unieke schilderingen. Kwa bezienswaardigheden heeft Friedrichschain niks meer te bieden. Echter staat Friedrichschain bekent om de vele gezellige restaurants en leuke cafétjes.

Museums

Berlijn is zoals eerder genoemd een stad met veel historie, Ook mede hierom heeft Berlijn veel museums. Deze variëren van oorlogsmuseums t/m Egyptische museums. Het joods museum is een museum dat persoonlijk veel indruk op mij heeft gemaakt. Deze tentoonstelling gaat over de Jodenvervolging in Duitsland gedurende de Tweede Wereldoorlog. En is heel erg indrukwekkend. Daarnaast is het Egyptische Museum ook erg aan te raden. Hier zijn verschillende unieke museum stukken opgesteld die je een keer gezien moet hebben. Berlijn is eigenlijk ook een soort openluchtmuseum, op elke hoek van de straat is wel een bezienswaardigheid te vinden. Zoals de plek waar de boekverbranding heeft plaats gevonden.

Openbaar Vervoer

Het openbaar vervoer in Berlijn is een van de makkelijkste manieren om de stad te ontdekken. Bij alle bezienswaardigheden en hotels is wel een Metro in de buurt. Dit is bijvoorbeeld makkelijk als je verschillende kerstmarktjes wilt bezoeken. Ook rijdt de metro in de nacht vaak door ideaal als je besluit om een nachtje te gaan stappen in deze grote stad!

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*