Home > Reisbestemmingen > Noord-Amerika > Heb jij het reizen naar Amerika ook zo gemist? Vanaf 8 November kan het weer

Heb jij het reizen naar Amerika ook zo gemist? Vanaf 8 November kan het weer

Het mag eindelijk weer! Reizen naar Amerika.

Maar hoe gaat dit dan in zijn werking? Wanneer je vanuit Nederland naar Amerika reist is het allereerst belangrijk dat er een ESTA  aanvraag wordt gedaan. Dit is het welbekende visum van Amerika en dient enige tijd (72 uur)  van te voren al aangevraagd te worden.

Het is meer dan 2 jaar niet mogelijk geweest om naar Amerika te reizen. Nu zijn de grenzen weer open en is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden. Zo dien je VERPLICHT een vaccinatiebewijs van minimaal een maand oud op zak te hebben. Daarnaast is het ook VERPLICHT om een test te doen voordat je het vliegtuig instapt naar Amerika. Deze test mag maximaal 72 uur oud zijn.

De grenzen van the states zullen weer openen vanaf 8 november 2021. Maar welke staat of stad moet je dan bezoeken?

New York

The BIG Apple een van de meest bijzondere steden van de VS als je het mij vraagt. Deze stad is letterlijk een smeltkroes van culturen, afkomsten en religies. Deze prachtige stad bestaat uit 5 verschillende delen, namelijk: Manhattan, The Bronx, Queens, Brooklyn en statenisland. Deze 5 delen zijn uniek van elkaar en beschikken alle 5 over een andere unieke sfeer. Bijna alle grote hotels bevinden zich in Manhattan dit reken ik dan ook als het centrum van New York. In Manhattan bevinden zich een aantal gave bezienswaardigheden zoals: The empire state building, het vrijheidsbeeld maar ook wallstreet. In manhattan is alles heel goed aan te lopen en loop je van het ene monument naar de andere.

New York heeft echter nog veel meer mogelijkheden te bieden, ga bijvoorbeeld een middagje winkelen in SOHO. Deze nieuwe hippe buurt heeft veel unieke kleine winkeltjes waar jij jouw souvenirtje op de kop kunt tikken. Vanuit SOHO kun je vanaf verschillende plekken ook de metro pakken naar bijvoorbeeld Chinatown. Deze aparte wijk heeft veel te bieden in deze dure stad. Zo heb je al een volledige maaltijd voor een schijntje.

New York

Florida

Mocht een stedentrip niet helemaal jou ding zijn, bezoek dan vooral the sunshine state. In Florida is het altijd lekker weer zoals de naam al zegt. Dus zelfs als je in november besluit om een reis naar florida te maken, kun je altijd een korte broek en teenslippers vinden.

Florida heeft onwijs veel gave activiteiten en plekken te bieden, zo kun je vanzelfsprekend een dagje een tour maken in the everglades. Dit is o.a. te doen met een airboat vlieg je letterlijk over het water heen. En zie je de meest prachtige dieren van alligators t/m wasberen.

Zoals iedereen misschien ook wel weet staat Florida ook bekend om zijn grote themaparken. Voorbeelden van deze parken zijn: Sea world, Disney world, Busch gardens en Universal. Amerikaanse dan dit gaat het niet worden de thema gebieden lijken bijna echt en alles is over de top uitgebreid en groot. Neem bijvoorbeeld het voorbeeld bij het Universalpark, in dit park zijn er verschillende themagebieden waaronder ook de wondere wereld van Harry Potter. Wanneer je over de wegisweg loopt lijkt het net of jij onderdeel bent van de Harrypotter film. Ben jij ook altijd zo benieuwd geweest hoe de chocolade kikkers zullen smaken? Dit is nu mogelijk want deze betoverde kikkers zijn hier verkrijgbaar.

Diagon Alley

Mocht je ook nog een stedentrip willen maken in Florida, ga dan vooral naar Miami. TIP: Boek een hotel in miami beach. Het centrum van Miami is redelijk saai en best crimineel. Plus in Miami Beach heb je veel leukere winkels en is veel meer te zien. Zo ligt de welbekende straat  Ocean Drive ook in miami beach, deze straat staat 9/10 helemaal vol met exclusieve supercars. Ook is hier bijvoorbeeld de film scarface opgenomen en heeft de versace moord hier plaats gevonden.

Mocht je Miami vanaf het water willen ontdekken boek dan hier jouw tour. Gedurende deze tour vaar je langs de stad Miami en vaar je langs verschillende huizen van beroemdheden. Ook zal je gedurende deze boottocht langs de Venetiaanse eilanden varen en langs het welbekende South-Beach.

Los Angeles

LA is denk ik wel een van de meest populaire steden, Vroeger was LA een van de meest gevaarlijke steden van de US. De laaste paar jaren is dit beeld 360 ° gedraaid.  Los Angeles wordt gezien als een van de meest bijzondere steden van Amerika. Dit is de stad waar alles kan en waar de grootste steden worden gegeven. Een heel ander beeld dan 10 jaar geleden toen je niet eens door het centrum van LA kon lopen omdat het hier te crimineel was. In LA zijn verschillende dingen te doen. Zo kun je bijvoorbeeld walvissen gaan spotten tijdens een boottocht of kun je een auto huren en een van de vele unieke stranden bezoeken. Je zult merken dat de natuur in California geweldig is.

Los Angeles

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*