Home > Reisbestemmingen > Noord-Amerika > Steden in Amerika die je gezien moet hebben!
Blog over steden in Amerika die je gezien moet hebben, San Francisco Golden Gate Bridge

Steden in Amerika die je gezien moet hebben!

Ben jij van plan om binnenkort een reis te maken naar Amerika maar vind je het moeilijk om de juiste bestemming te kiezen? In dit artikel licht ik vier Amerikaanse steden uit waar je direct je koffer voor wilt pakken!

San Francisco

Allereerst ga ik jullie wat vertellen over San Francisco; de stad met karakter gevestigd aan de westkust van de Verenigde Staten. San Francisco staat bekend als een bruisende stad met veel bijzondere highlights. Denk hierbij aan de knalrode Golden Gate Bridge, het beruchte Alcatraz en het gezellige Fisherman’s Wharf. Ontdek San Francisco op verschillende manieren, maar pas op! San Francisco staat namelijk ook bekend als stad met steile straatjes die zelfs voor Nederlanders niet zo makkelijk zijn te fietsen. Een oplossing hiervoor is de zogeheten ‘Cable Car’; een tram die naar boven en naar benden rijdt. Naast deze toffe highlights is er in San Francisco ook genoeg keus om lekker uit eten te kunnen. In San Francisco is namelijk een grote diversiteit van verschillende culturen, kies daarom zelf in welke wijk jij je het meest thuis voelt.

New York

Vervolgens wil ik graag wat vertellen over de stad beter die bekend staat als ‘The City That Never Sleeps’: New York City. Een stad met geschiedenis, cultuur, handel en waar eigenlijk alles ‘Awesome’ ‘Amazing’ of ‘Fantastic’ is. New York is gevestigd op Long Island, aan de Oostkust van de Verenigde Staten, zo’n 7 uur vliegen vanaf Amsterdam. Het is een stad waar je je benen uit je lijf kan lopen, honderden ‘yellow cabs’ kan spotten en heerlijke hotdogs kunt eten. New York is nooit, maar dan ook nooit saai! Je kijkt je ogen uit naar de honderden elektronische billboards op Times Square, ontdekt de stad vanaf het hoogste gebouw van de stad, One World Trade Center. En vlucht af en toe naar het bijzondere Central Park als je de drukte van de stad even zat bent. New York is een stad apart, en je begrijpt pas echt wat hiermee wordt bedoeld als je er zelf bent geweest.

Washington D.C.

Altijd al willen weten waar de president van de Verenigde Staten woont en werkt? Dan is Washington D.C. echt wat voor jou! Hier is namelijk het Capitool van Amerika gevestigd, met het wereldberoemde Witte Huis. Washington is een stad waar veel cultuur te snuiven valt, bezoek bijvoorbeeld het ‘American History Museum’, het ‘Air and Space Museum’ en vele andere musea helemaal gratis! Ook kun je in Washington ontzettend goed koopjes jagen in The National Mall, en wanneer je eenmaal bent uitgeshopt en niet meer op je benen kan staan van het slenteren, kun je alle highlights van de stad ontdekken met de beroemde ‘Hop-on Hop-off’ bus. Die je dan vervolgens langs alle bezienswaardigheden brengt terwijl jij heerlijk in het zonnetje zit.

Las Vegas

Heb je altijd al uit je hotelkamer willen stappen, en vijf seconden later in een achtbaan willen zitten? Dan is Las Vegas echt iets voor jou, hier kan namelijk echt alles! Hotels zijn hier gebouwd zodat je eigenlijk geen voet buiten de deur hoeft te zetten. Elk hotel heeft zijn eigen restaurants, winkels, roltrappen, zwembaden, attracties en niet te vergeten gokautomaten. Dit is namelijk één van de grootste redenen van veel toeristen die elk jaar Las Vegas bezoeken. En als je toch denkt dat het niet gekker kan is het zelfs mogelijk om in Las Vegas te eten in een ‘Heart Attack Grill’, waar alles in ziekenhuisthema is, en de serveersters gekleed zijn als verpleegkundigen. Op het menu staat eigenlijk alles wat super vet is en veel suiker bevat, en dus zomaar een hartaanval kan veroorzaken. Kortom in Las Vegas is alles mogelijk; hoe gek je het ook maar kunt bedenken!

Ik hoop dat je dit een leuk artikel vond, heb je zelf ervaringen met steden in Amerika deel ze gerust met ons. Ben je er nog steeds niet helemaal uit waar je graag naartoe zou willen, er zijn nog zat leuke andere steden die je zeker een keer moet bezoeken.

About Iris Rietveld

Mijn naam is Iris Rietveld. Ik ben dol op reizen, eten en fotografie. Het liefst combineer ik ze alle drie en ben ik het hele jaar op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Verre reizen, maar ook dichtbij huis heb ik het prima naar mijn zin. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat op mijn reis bucketlist om te zien, te proeven of een mooi plaatje te schieten. En die verhalen deel ik dan weer graag met anderen om mensen te kunnen inspireren tot nieuwe reisideeën! Iedere week kun je een nieuwe reisblog van mij vinden op Need to Travel. Mijn motto: ‘’Je kunt niet genoeg mooie ontdekken in het leven.’’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*